BİTLİS - Partisinin seçim çalışmaları için geldiği Norşin'de (Güroymak) halka hitap eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP’nin artık bir tabela partisi haline geldiğini söyledi.

Muş’tan karayoluyla Bitlis'in Norşin ilçesine gelen Arınç, burada düzenlenen mitingte halka hitap etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP’nin artık bir tabela partisi haline geldiğini vurgulayarak, “Dün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş buradaydı. Onun söylediklerine cevap vermek istemiyorum. Biz terörden, silahtan, tehditten yana değiliz. Adam gibi siyaset yapıyoruz. Biz kardeş kavgası değil, huzur, barış, çözüm istiyoruz. Barış huzur istiyoruz. Bizi bir yapan Müslümanlığımızla iftihar ediyoruz.
Konuşmasının hiçbir içeriğine girmeyeceğim. Demirtaş, hangi parti adına konuşuyor. BDP adına, böyle bir parti var mı? Türkiye’de. Sırrı Sakık ve Demirtaş’ın dışında kalan herkes HDP’ye geçti. Kim bu parti? Söylemeye utanıyorum. Sosyalistleri bir araya getireceklermiş. Peki, ama HDP seçimlere girdi 30 Mart’ta. Sıfır çekti. Birisi gelse de HDP adına konuşsa anlayacağım. Tabela partisi haline gelen bir Genel Başkan konuşuyor. Bu tabelası kalan partinin Belediye Başkanı burada seçilirse, tabelaya muhafızlık mı yapacak? Yoksa Norşin’e hizmet mi yapacak?" diye sordu.

Hala seçimleri kavga haline getirmek isteyenler var
Hala seçimleri bir kavga haline getirmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “20 yıl Olağanüstü Hal  (OHAL) sürdü. Faili meçhuller vardı. Evinden alınıp götürülen ve yıllarca evine dönmek için bekleyen çocuklar vardı. Göreve geldikten hemen sonra ilk işimiz OHAL’i kaldırmak oldu. Daha da yapacağımız şeyler var. Şu süreç bir ilerlesin. Sadece askeri tedbirlerle bu işi çözmeye çalışanların çabalarını gördük.


 

Burada siyasi bir çözüm gerekiyor. Bu seçimin çok önemli bir mesajı var. Maneviyatın merkezi burası AK Partinin kazanacak olması çözüm sürecine destek anlamı taşır. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok önemli rol oynayacak.” diyerek sözlerini tamamladı.

Arınç, konuşmasının ardından ilçenin merkez camisinde Cuma namazı kıldı.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)