İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazetede yayınlanan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun`un tümüyle değiştirildiğini ifade etti. Önemli bir kanunun KHK ile değiştirilmesini, ``Meclisin devre dışı bırakılması`` olarak değerlendiren İnce, ``Hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde 2002 yılından beri yürüttüğü özel politikanın finali olmuştur`` görüşünü savundu.
İnce, kanunun getirdiği yenilikler ne olursa olsun, yürürlükten kaldırılan yasanın Bakanlığın görevlerini düzenleyen 2. maddesinin a fıkrasını da kaldırdığını vurguladı.
İnce, şunları kaydetti:
``Artık adı `Milli` olan bakanlığın milli bir görevi olmayacağı bu hükmün çıkarılmasıyla ilan edilmiş bulunuyor, Yine kanunun b fıkrasında yer alan Milli Eğitim Bakanlığının `eğitim öğretimin her kademesi için ulusal politika ve strateji belirlemesi` hükmü, kaldırılan maddeyi karşılamayacaktır. Çünkü, kaldırılan fıkra, belirlenecek politikanın sınırlarını açıkça çizmektedir. Yeni düzenleme ile bu sınır kaldırılmıştır.
Eski Kanunun 5 maddesinde, Bakana, bakanlık hizmetlerinin `milli güvenlik siyasetine` uygun olarak yürütülmesi görevi verilmişti. Bu ibarenin kaldırılmış olması dikkat çekicidir. Aynı biçimde eski kanunda Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün görevleri arasında yer alan 20. maddenin a fıkrasında `Türk milli kültürünün dış ülkelerde korunması, tanıtılması ve yaygınlaştırılması ile ilgili eğitim ve öğretim hizmetlerini düzenlemek` hükmü de kaldırılmıştır. Bu ve buna benzer değişiklikler gösteriyor ki Milli Eğitim Bakanlığının `Milli` kısmı tarih olmuştur.``
Habervaktim