PKK tarafından çeşitli tarihlerde çocukları dağa kaçırılan ailelerin 20 Mayıs’tan bu yana Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemine her gün yeni aileler dahil olurken, Aydınlık yazarı Mehmet Ali Güler, eylemin AK Parti- Hizbullah Cemaati operasyonu olduğu iddiasını ortaya attı.

"Çankaya için Sünni-Türkçülük" başlıklı yazıda Başbakan Erdoğan`ın, Çankaya için "Milliyetçilik ve Sünnicilik" yaptığı savını öne süren Güler, "Peki, nasıl yapıyor? Milliyetçilik için PKK karşıtı söylemlere yöneliyor, Sünnicilik için Alevi karşıtlığına konumlanıyor." diye yazdı.

"PKK karşıtlığı ile milliyetçilik Diyarbakır`da iki çocuğu dağa kaçırılan ailelerin BDP binasını basması önemli." diyen Güler, "Ancak bunun bir AKP-Hizbullah operasyonu olduğu da ciddi bir iddia. Nitekim aileler, tam da Erdoğan grup konuşmasında bu konuya değindikten sonra BDP`yi bastılar! Bir konuyu netleştirmek lazım. PKK öyle 15 yaşındaki çocuğu Akşam`ın manşetinde iddia edildiği gibi ilaçla dağa kaldırmıyor. Öyle olsa kaçırdığı çocuğu dağda tutamaz ve eline silah verip ölmeye gönderemez." ifadeleriyle AK Parti ve Hizbullah`ı çocukları kaçırılan aileleri kullanarak operasyon yapmakla suçlarken, PKK`nin de avukatlığına soyunarak 15 yaşındaki çocukları dağa çıkarmayacağını savundu.

Aydınlık yazarı, yazısını şu cümlelerle sonlandırdı: "Elbette AKP-Hizbullah operasyonu da olsa Kürt ailelerin PKK`den çocuklarını istemesi önemli bir gelişmedir. Ama Erdoğan`ın milliyetçiliğinin sahte olduğuna, PKK`yi büyütenin bizzat Erdoğan olduğuna, o çocukların AKP`nin Kürt Açılımı ikliminde dağa çıktığına sürekli dikkat çekmeliyiz."

Güler`in iddia ettiği AK Parti-Hizbullah Cemaati operasyonunun nasıl gerçekleştiği anlaşılmasa da, ailelerin haftalar sonra sesini BDP`ye duyura bilmesinin, Başbakan Erdoğan`ın Salı günkü grup toplantısında yaptığı çağrı ile HÜDA PAR`ın ailelere verdiği desteğin BDP`yi buna zorladığı herkes tarafından biliniyor. (Hürseda Haber)