GAZİANTEP- Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, son zamanlarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında:

“Öncelikle Soma’da yaşamını yitiren 301 işçi kardeşimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Yakınlarına tekrar sabırlar diliyoruz. Türkiye ve dünyada biz inanan insanları hiç kabul edemediğimiz gelişmeler yaşanmaktadır. Başta Mısır olmak üzere tüm coğrafyalarda maalesef Müslümanlar ezilmektedir.  Bu yaşanan gelişmeler bizleri derinden üzmektedir. Bunların tek sebebi ise, İslam’ın yeryüzünde hâkim olmasını istemeyen güçlerin olmasından kaynaklanmaktadır. Gerek ülkemizde, gerek ülkemizin dışında, İslam’ın hakim olmasını istemeyenlerin sayısı pekte azımsanacak değildir. Yakın tarihte Mısır’da verilen idam kararları, ne insanlığa, ne vicdana sığmayacak bir karardır. Maalesef Mısır’da despotça, sırf inançlarından dolayı Mısırlı kardeşlerimiz böyle bir karar ile karşı karşıyalar. Ama biz inanıyoruz ki, o kardeşlerimiz bu haklı mücadelelerini sürdüreceklerdir. Hakkın davasını yeryüzüne hakim oluncaya kadar bu haklı mücadeleyi  ta ki dünyanın sonuna kadar sürdüreceklerdir.” dedi

İslam’ın referans alınması lazım

Karalar devamla, “Maalesef bölgemizde, bazı güçler de aynen bu nedenlerden dolayı kendi dışındaki oluşumlara ve İslami STK’lara saldırmaktadır. Bu yaşananlar bizleri derinden üzmektedir. Elbette ki şunu inkâr edemeyiz. Son zamanlarda belki sevindirici olmakla beraber güzel neticeler elde edildi. Bu gelişmeleri olumlu bulduğumuzu daha önceleri dile getirdik. Belki ocaklara ateş düşmeyip cenazeler gelmiyor. Ama bu süreç, henüz tam manasıyla olgunlaşmamıştır. Değişik bazı eller tarafından yeniden birileri ısrarla bölgedeki huzuru kaçırmak istiyor. Lice’de içlerinde bir bayanın da olduğu üç kişi uzun namlu silahlarla yaralandı. Son zamanlarda çocuk kaçırmaları ve benzeri  olaylar bunu göstermektedir. Bu yaşanan olayların üzerine yetkililerin ciddi anlamda eğilmediğini görüyoruz. Şunu ifade etmek gerekirse, bu çözüm süreci, İslami bir ölçü üzerinden sürdürülmediği müddetçe, netice almak mümkün değildir. Ülkemiz ve bölgemiz üzerine son zamanlarda bazı güçler, ciddi bir şekilde oyun oynamaktadır. Bu süreç eğer selametle sürdürülmek isteniyorsa, İslam’ın referans alınması lazım. Sadece bazı güçler muhatap alınır ve bölgenin diğer güçleri muhatap alınmadığı müddetçe, süreç bu şekilde devam etmeyecektir.” şeklinde konuştu.

Sadece acizliğin cevabı olsa gerek

Karalar, PKK’nın çocuk kaçırmaları olayını kınayarak, “PKK’nın çocuk kaçırmaları kabul edilemez ve bu konuda STK’lar bir araya gelerek, bu olayın takipçisi olmalıdır. Yetkililer bir an önce PKK tarafından kaçırılan çocukları tekrar ailelerine teslim etmelidir. Kaçırılan çocukların kesinlikle kendi iradeleri ile dağa çıkmaları kabul edilebilecek açıklamalar değildir. Henüz akıl baliğ çağına ulaşmamış çocukları kaçırıp daha sonra çıkıp efendim bu çocuklar kendi istekleri ile çıkmıştır demek, sadece acizliğin cevabı olsa gerek. Ailelerin başlatmış olduğu bu eylemi desteklediğimiz gibi, tüm siyasi parti ve STK’ların bu sürecin takipçisi olmaya davet ediyoruz. Eğer kardeşçe hep beraber yaşamak istiyorsak hiçbir grup, bir başka grubu incitmemelidir. Son zamanlarda bölgenin huzurunu kaçırmak isteyenlere izin verilmemelidir. Yaşanan hadiselerin üzerine ciddi anlamda gidilmelidir” ifadelerini kullandı.

 (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)