AĞRI – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’da kaçırılan 6 işçinin Bitlis’te 1 Haziran tarihine ertelen seçimlerle ilgili olduğunu ifade etti. Erdoğan, ayrıca 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçim oylarının 15 defa sayıldığının da yalan olduğunu söyledi.

"Neden Amerika’da okuyan çocuklarınızı dağa çıkarmıyorsunuz"

Diyarbakır'daki çocukları kimlerin kaçırdığını iyi bildiklerini ve partisinin dünkü grup toplantısında da bu konuda açıklamalarda bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "BDP'ye, HDP'ye seslendim. 'Bu çocukları siz alıp geleceksiniz' dedim. Niye? Çünkü onlar bu adresleri iyi biliyor ve kimin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Getirmemeleri halinde, teslim etmemeleri halinde biz de iktidar olarak B planımızı, C planımızı uygulamaya koyacağız. İşte burada Doğubayazıt'ta 6 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Kaçıran kim? Onlar da belli. Bölücü terör örgütü. Siyasi görüntüsü, açık konuşuyorum parlamentoda BDP, HDP. Niye, zaman zaman gidip alıp geliyorlar ya. Nasıl gidip alıp geliyorsunuz. İşbirliği içindesiniz de onun için. Bizler kimin ne yaptığını, her şeyi biliyoruz. Şu anda burada kaçırılan 6 kişinin de teslimi gerekiyor. Neymiş, Vahit Kiler devlete vergi veriyor, bize de vergi verecek. Lafa bak ya, sana neyin vergisini verecek. Hale bak. Bunlar nereye soksan girer. Mafya mı, terör mü, eşkıya mı; ne dersen hepsi bunlarda var. Alın teri dökmeden, hizmet vermeden haraç istiyor haraç. Ben arkadaşımıza söyledim, 'Kesinlikle böyle bir şeye yanaşmayacaksın, vermeyeceksin' dedim. Ve buradan BDP’li yöneticilere sesleniyorum. Amerika’da okuttuğunu çocuklarınızı da alın dağa götürün. Neden götürmüyorsunuz."

"Ağrı’da oylar 15 defa değil, bir defa sayıldı"

30 Mart tarihinde yapılan Yerel Seçimlerin iptal edildikten sonra 15 defa sayıldığının yalan olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: " 30 Mart tarihinde yapılan Yerel Seçimlerin Ağrı’da iptal edilmesinden sonra BDP oyların 15 defa sayıldığı propagandasını yaptı. Bu yalandır. Oylar 2’ci kez bile sayılmadı. Bununla birlikte BDP yine kirli siyaset yaptı. BDP adeta meydanı terörize etti. "

BDP tarafından kara propaganda yaptığını kaydeden Erdoğan, bütün söylenenleri yalanladı.

Başbakan Erdoğan daha sonra, " BDP, 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Ağrı’ya 15 bin polisin getirildiği, 2 bin gencin bilerek askere gönderildiği propagandasını yapıyor. Bunların hepsi külliyen yalandır. " ifadelerini kaydetti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)