DİYARBAKIR - Kurulduğu günden bu yana yaptığı hayır faaliyetleriyle göz dolduran ve muhtaç ailelerin dayanağı olan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Suriye’de yaşanan savaş sebebiyle Diyarbakır’a gelerek sokakta kalmış ailelere yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Son olarak Derneğe başvurarak yardım talebinde bulunan Suriyeli ailelere düzenli bir şekilde aylık, Ramazanlık ve iki aylık yardımlar başlatan Umut Kapısı Gıda Bankası, yaptıkları rutin yardımların yanı sıra evsiz kalan Suriyeli ailelere ev malzemesi de temin etme çalışmaları başlattı.

 

“Cennet cömertlerin evidir”

Talep edilmesi durumunda hayırsever vatandaşlarında yardımıyla mağdur ailelerin ev ihtiyaçlarının da karşılanacağını belirten Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, bu çalışmalarının artarak devam edeceğini ve Müslüman Diyarbakır halkının da bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

 

Furkan, “elbette ki halkımızın duyarlılığını takdir ediyoruz.

Bu güne kadar bizlere verdikleri bir çok ayni ve nakdi yardımın dışında vermiş oldukları beyaz eşya ve mobilya çeşitleri ile de bir çok muhtaç insanın evlerinin şenlenmesine ve ihtiyaçların giderilmesine vesile oldular. Rabbin ecirlerini kat kat versin.

Dileğimiz, talebimiz; bu şerefli, hayırlı ve bereketli günlerinde hayırdan yana ellerini daha geniş tutmalarıdır. Zira unutulmamalıdır ki Cennet cömertlerin evidir. Ve Mü’minler cömerttir.

Biz böyle biliyoruz. İnanıyoruz ki; verecekleri yardımlar onları fakir düşürmez, aksine mallarını, evlerini daha da bereketlendirir.” İfadelerini kullandı.

 

Umut Kapısı Gıda Bankası olarak fakir ve zengin aileler arasında köprü olmaya devam edeceklerini belirten Furkan, kendilerinden hiçbir şekilde yardımlarını esirgemeyen ve güzel işlerin olmasına vesile olanlara da teşekkür ettiğini belirtti.

(Fikret Özkan - İLKHA)