BURSA- Ak Parti İlçe Danışma Kurulu toplantısında konuşan Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük ihtimalle köşk için aday olacağını söyledi.

Gemlik ilçesindeki Özel bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıya parti üyeleri katıldı.

“Ülkemiz öyle bir coğrafyadaki zaman zaman kötü günler yaşanabiliyor”

Burada konuşan Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun,  27 Mayıs askeri darbesine değinerek, “Ülkemiz öyle bir coğrafyadaki zaman zaman kötü günler yaşanabiliyor. Bizi en çok yaralayan da bunun bazen kendi insanlarımızın elinden olması. Bunun örneğinin Türkiye, 1960’da yaşadı. Hala tartışılan bir darbe ile Başbakanımız Adnan Menderes ve yol arkadaşları idam edildi. O zaman ülke askeri vesayet altındaydı. Hükümetler iktidar olabiliyor ancak muktedir olamıyordu. O günleri bugünle kıyaslamak gerekir. Daha sonra aynı odaklar 1980 Darbesi’ni, 28 Şubat’ı yaşattı bizlere. Son zamanlarda da Gezi olaylarını ve 17 Aralık sürecini yaşadık. Geçmişte askeri vesayet vardı şimdi ise darbeler, e-muhtıralar vardı. Şimdi ise işin şekli değişti. Yargı - emniyet işbirliği ile 17 Aralık operasyonunu yapmaya kalktılar ancak başaramadılar. Bunu yapanlar 30 Mart’tan çok şey beklediler ama halkımız yine doğrunun yanında olduğunu gösterdi. Bunu yapanlar sanmayın ki akıllandı. Yine boş durmuyorlar şimdi farklı hamleler yapma peşindeler ancak bizler de devletin içine sızmış bu illegal yapıyla mücadele artık sadece Hükümetimizin değil bu artık devletin, milletin meselesidir. Bu bilinçle bu illegal yapı ile sonuna kadar mücadelemizi hukuk çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye’de bizim iktidarımızla birlikte demokrasi adına önemli adımlar atıldı. Vesayetlerin bitmesi, millet iradesinin hakim olması için işimizi henüz bitiremedik ancak bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakanın büyük ihtimalle Köşk’e adaylığı söz konusu

Türkiye’nin gündemine oturan Cumhurbaşkanlığı konusuna da değinen Cemalettin Torun, “Sayın Başbakanımızın büyük ihtimalle Köşk’e adaylığı söz konusu ama bizim açımızdan Ak Parti üst kurulları kimi aday gösterirse onun için var gücümüzle çalışmak önemli. Bize düşen partimizin adayı kim olursa olsun, onun ilk turda seçilmesi için gereken tüm çalışmaları yapmaktır. Bunu yaparken de mahalle mahalle, sandık sandık başarı ölçütlerimize bakarak gerekirse öz eleştiri yapabilmeliyiz. İlçelerimizde, mahallelerimizde oy, üye oranlarını düşüren teşkilat yöneticilerimiz gerekirse yerini partisi için, milleti için daha hızlı koşabilecek olan kişilere bırakabilmeli. Hiçbirimiz bu makamlarda, görevlerde sonsuza kadar oturmayacağız. Önemli olan bu bilinçle çalışıp gerektiğinde başarının devamı için yerimizi yeni arkadaşlara bırakabilmeyi ve gerekiyorsa hizmetlerinin başarısı için feragat etmeyi de bilmemizdir” dedi.

Programın ardından Ak Parti’ye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. (Zeki Aras-İLKHA)