ELAZIĞ- Elazığ’ın tarihe meydan okuyan turistik yeri Harput yaz sezonunun başlamasıyla özellikle hafta sonları turist akımına uğruyor, ancak araçların gelişi güzel park etmesi yayaların rahatlıkla ve güvenle gezmelerini engellediği gibi Harput’un tarihine’de gölge düşürüyor.

Trafik timlerinin yoğun çabaları neticesinde zaman zaman rahatlayan trafik, yol kenarlarında park eden otomobiller nedeniyle tam bir işkenceye dönüşüyor, özellikle Harput’un girişinden başlayıp eski müzenin oraya kadar devam eden Ahmet Kabaklı Bulvarı boyunca park eden otomobiller ve bunun yanı sıra sürekli otobüs ve minibüslerin durup yolcu indirip bindirmesinden dolayı olası bir kazaya sebebiyet vermesi içten bile değil.

Mahallenin Ahmet Kabaklı Bulvarı üzerinde araç park yasağı olmasına rağmen sürekli otomobillerin park etmesi gerek çevre esnafın gerekse Harput’a gezmek amacıyla gelen ziyaretçilerin zor duruma düşmesi, yayaların her an bir kaza ile karşılaşması, otobüs duraklarına araçların park etmesinden dolayı otobüs ve minibüslerin yol ortasında yolcu indirme bindirme gerçekleştirdikleri için her an olası bir kazaya sebebiyet veriyor.

Mahallenin bir çok noktasında ücretsiz otopark olmasına rağmen park yasağı bulunan Ahmet Kabaklı Bulvarı üzerine park eden araçlar yüzünden çevredeki esnafında işlerini olumsuz etkiliyor 

Hafta sonları ve tatil günleri Harput’ta yaşanan yoğunlukla ilgili konuşan vatandaşlar, "Yıllardır defalarca şikâyetlerimizi yetkili mercilere bildirmemize rağmen bir türlü sorunu çözüme kavuşturulmuyor. Yol üzerine park eden araçlar yüzünden trafik alt-üst oluyor, Yolcu otobüsleri ve minibüsleri yolcularını yolun ortasında indirmek zorunda kalıyorlar, bu da olası bir kazaya davetiye çıkarıyor, bu konuda Elazığ Belediyesi ilgili birimi, yöneticileri ve siyasileri göreve davet ediyorum" diye konuştu. (İLKHA)