ŞIRNAK- Silopi Barbaros Mahallesi sakinleri sürekli saldırıya uğrayan Gençlik Merkezinin yerinin değiştirilmesi için daha önce yetkili kurumlar görüşmüş ancak bir sonuç alamamıştı. Gençlik merkezini saldırılılardan korumak için kapıda bekleyen polis panzeri mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Polis aracının gençlik merkezinin önünde beklemesinden dolayı sürekli taşlıya saldırıya uğradığını ifade eden mahalle halkı polisin attığı biber gazından çok kötü etkilendiklerini söylediler.

Mahalle sakinleri panzer içindeki polislere araçlarını kaldırmalarını istemelerine olumsuz yanıt alınca bu kez de Silopi Emniyet Müdürünün mahalleye gelmesini istediler. Ancak Emniyet Müdürünün gelmeyeceği ifade edilince bu kez mahalle halkı yol üzerinde 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri defalarca konu hakkında dilekçeli ve sözlü başvuru yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söylediler. Polisin biber gazına sınırlama getirmesini isteyen vatandaşlar sorunlarına çözüm bulununcaya kadar bu tür eylemleri yapmaya devam edeceklerini söylediler.

Gülbahar Demir adlı kadın oğlu Serdar’ın astım hasta olduğunu ifade ederek, “Artık bıktık. Polis panzeri mahallemizde beklemesin. Gitmesini istiyoruz. Biber gazından dolayı oğlum ölüm tehlikesi geçirdi. Buna bir çözüm bulsunlar.”diyerek tepkisini gösterdi.( Muhammed Müldür - İLKHA )