BATMAN – Batman’da yeni kurulan Batman Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği (BİSYAD), bisiklet severleri etrafında toplamaya başlayarak şehir turu attı.

BİSYAD Derneği Başkanı Abdulkadir Ekmen yaptığı açıklamada, kentin bisiklet kullanımı açısından çok elverişli olduğunu söyleyedi. Ekmeni derneğin amacının Batman’da bisikletin kullanımını spor, eğlence ve ulaşım aracı olarak yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.

Bu kapsamda her hafta Salı günleri saat 18.00’de Batman Park önünden şehir turu gerçekleştirdiklerini belirten Ekmen, bu şekilde toplumda bir farkındanlık oluşturmak istediklerini ifade ederek bu turlarda gerek araç şoförlerinin gerekse de yayaların bisiklet kullananlara karşı bilinçli davrandıklarını belirti.

Yakında doğa gezisi adı altında Hasankeyf, Malabadi, Raman ve çevre köylere de bisiklet gezileri gerçekleştireceklerini vurgulayan Ekmen, tüm bisiklet severleri ve mahalle baskısından dolayı istedikleri halde bisiklet kullanamayanları dernek çatısı altında bisiklet kullanmaya davet etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)