DİYARBAKIR  - Dernek Başkanı Mustafa Koç moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan da katıldı.

Toplantıda özellikle Tarım Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu Toprak Reformu kanun tasarısı gereği mülkiyeti tek bir mirasçıya devredilmesinin, ciddi bir sorun olduğu belirtildi.

Özellikle Diyarbakır ekonomisinin lokomotifi konumunda olan inşaat sektörü ve emlak piyasasının bu yasa ile ciddi anlamda sıkıntıya gireceği ifade edilen toplantıda, Dernek Başkanı Mustafa Koç yasa tasarısının tekrardan düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti. Koç, yasa tasarısının bu haliyle de emlakçılık sektörüne darbe vuracağını söyledi.

zamanda Arsaların metrekare rayiç bedellerinin belirlendiği komisyonda Emlakçılar Derneğinden herhangi bir yetkilinin bulunmamasını da eleştiren Koç,  Karaçalı bölgesindeki arazilerin belediye tarafından imara açılmasına rağmen sonrasında toprak reformu kapsamında satışlara şerh konmasının hem mülk sahiplerini hem de alıcıları ve aynı zamanda emlakçıları mağdur ettiğini söyledi.

Mustafa Koç, son olarak  yetkililerin  mevcut uygulamaların düzeltilmesi gerektiği konusunda uyardıklarını söyledi. (Fikret Özkan  - İLKHA)