AĞRI - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin yenileceği Ağrı`da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Ağrılılara seslenen Başbakan Erdoğan, BDP`ye yüklendi.

BDP`nin, 30 Mart seçimlerinden sonra sandıkların 13 kez sayıldığı yalanın yaydığını dile getiren Başbakan Erdoğan, sandıkların sadece bir kez tam sayıldığını, 2`inci sayım tamamlanmadan da seçimlerin iptal edilmesi yönünde karar verildiğini söyledi.

BDP`nin burada meydanı terörize ettiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, BDP`nin tehditlerle oy alma yoluna gittiğini belirtti.

Her şeyden önce bu zihniyetin düşünce özgürlüğüne saygısı olmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bunlar ancak tehditlerle oy alma yoluna gittiler. Geçen hafta 6 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Açık ve net konuşuyorum. Arkadan da tehdide başladılar. İkide bir partinin adını değiştirirsin başka da bir işe yaramazsın." dedi.

30 Mart`tan sonra Ağrı`ya30 bin polis, 2 bin asker gönderildiği yalanlarının atıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, bunların hepsinin yalan olduğunu söyledi.

"Mesele Sırrı Sakık`ın mensup olduğu zihniyettir"
Meselenin Sırrı Sakık meselesi değil, mensup olduğu zihniyet olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Doğubayazıt pislikten geçilmiyor. Ama hala Doğubayazıt`ta BDP var. Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar. Çünkü biliyorlar ki, hanım kardeşlerimiz sandığa giderse sandıktan AK Parti çıkacak. Ben pazar günü hanım kardeşlerimden ayrı bir sıçrama bekliyorum. Unutmayın kale içerinden fethedilir." diye konuştu. 

"Haziran ayında adayımızı açıklayacağız"
MHP`nin cumhurbaşkanlığı için çatı aday girişimlerine de değinen Erdoğan, "Neymiş çatı kuruyorlarmış. Bu çatı cumhurbaşkanı olacakmış. O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti. Bunların oturdukları binanın damı yok. Bu millet kendi başkanını, inandığı insanı, kendisini kucaklayacak insanı gayet iyi biliyor." dedi.
Erdoğan, istişarelerini sürdürdüklerini Haziran ayında adaylarını açıklayacaklarını söyledi. 

134 çocuk dağa kaçırıldı
Çocukları dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır`da başlattıkları eylemi hatırlatan Başbakan Erdoğan, "BDP`ye HDP`ye seslendim. Bu kaçırılan çocukları siz getireceksiniz dedim. Çünkü onlar nerede olduklarını iyi biliyorlar. Bizde getirmedikleri halde B ve C planlarımızı uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

MHP`nin, BDP`nin ve yandaş medyanın kaçırılan çocuklar için sesi çıkmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ama Galatasaray Lisesi’nin önünde oturanlar için sesiniz çıkıyordu. Allah korusun çocukların cenazeleri geldiğinde istismar vasıtası yapmayı da çok iyi bilirler. Biz annelerin yavrularına kavuşması için mücadele veriyoruz. Akan kan dursun diye mücadele veriyoruz. Çok önemli mesafeler kat ettik. Bir yılı aşkın süredir acı haberler gelmiyor. Biz çözüm sürecini kararlılıkla sürdürdük. Siz de bu çözüm sürecine sahip çıktınız. Bu sürecin sabote edilmesine inanıyorum ki sizler müsaade etmeyeceksiniz. Kandan şiddetten, kaostan beslenenler bu süreci bozmak isteyecek. Ama inanıyorum ki sizler buna izin vermeyeceksiniz." diye konuştu. 

"Pensilvanya benimle ilgili film hazırlıyor"
Pensilvanya`nın kendisiyle ilgili bir film hazırladığını belirten Başbakan Erdoğan, "Ama bana benzer bir artist bulamamışlar. Çocuğuma benzer bir artist bulamamışlar. Hollywood`a gitmelerine gerek yok kendi içlerinden çıkarabilirler. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine bu filmi yetiştirme gayreti içerisindeler. 17 Aralık dediler tutmadı, 30 Mart tutmadı, şimdi de 10 Ağustos diyorlarmış. O da tutmayacak.`` dedi.    (Ömer Adıgüzel - İLKHA)