BATMAN - Aile hekimleri, ‘Nöbete Hayır’ diyerek nöbet sistemine tepki gösterdi. Aile hekimleri, saat 13.00’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde acillerde getirilen nöbet sistemi nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesinin de destek verdiği basın açıklamasını Batman Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Erdoğan Pekkolay okudu.

Pekkolay, acillerin çalışma ortamının madenlerdeki çalışma düzeneğinden farklı olmadığını savunarak, “Bu çalışma şekliyle sağlık çalışanları hastalarına istemeden de olsa nitelikli sağlık hizmeti sunamamaktadır. Bu durum sağlık çalışanlarını mutsuz etmekte, mesleğini sürdürmesini zorlaştırmaktadır. Aile hekimliğine geçişle birlikte yıllarca hastane acillerinde çalışarak tecrübe kazanmış pratisyenlerin aile hekimliğini tercih etmesi ile acillerde hekim açığı baş göstermiş ve hekim sayıları neredeyse yarıya düşmüştür. Buna karşın kışkırtılmış bir hasta potansiyeli ile 76 milyonluk Türkiye’de acil başvuru sayısının 90 milyona çıkması ile acil çalışanları gerçekten mağdur olmuştur.” dedi.

Nöbet görevlendirmelerinin hukuksuz ve haksız olduğunu ifade eden Pekkolay, bunun halkın nitelikli sağlık hakkına zarar vereceğini söyledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)