BURSA - Bursa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından düzenlenen "4857 Sayılı İş Kanunu ve İşyerinde Uygulanmasına İlişkin Usuller” konulu seminere, Hukuk Danışmanı Esir Berker konuşmacı olarak katıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet binasında düzenlenen seminere, Bursa ve çevre illerden gelen işkadınları katılım gösterirken, özellikle şirketlerin insan kaynakları personelleri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde, iş kadınlarına yönelik iş hukuku uygulamalarındaki içeriklerden söz eden Avukat Esin Berker, özellikle işçi işveren arasındaki sözleşmeden doğan hükümlülükler ile iş sağlığı ve güvenliği ve mobbing uygulamaları hakkında kayda değer açıklamalarda bulundu.

İşyerlerinde öncelikli olarak görev tanımlamalarının çok iyi yapılması gerektiği vurgusunu yapan Berker, işçilerin de sözleşmelerde yer alan talimatlara uyma yükümlülüğü olduğunu ifade etti.

İş sözleşmelerinin belirli veya belirsiz sözleşmeler olmasını en temel husus olarak nitelendiren Berker, sözleşme içerikleri ve ceza hükümleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen etkinlikte katılımcılar da merak ettikleri konuları Avukat Esin Berker’e sorarken, seminerin sonunda Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Örnek, paylaşımlarından ötürü Berker’e teşekkür etti.  (Zeki Aras - İLKHA)