BİTLİS - Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği(Tatvan İnsan-Der), Mavi Marmara saldırının yıl dönümü olan 31 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek olan “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü”ne destek verecek.

Bitlis ve ilçelerinden yaklaşık 100 kişinin yer alacağı 2 otobüsle İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Sultanahmet’ten Sarayburnu’na kadar yapılacak olan “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü”ne destek verecek olan Bitlisli gönüllüler, 29 Mayıs Perşembe günü yola çıkmayı planlıyor.

“Mavi Marmara İsrail’in kara yüzünün göstergesidir”
Konuyla ilgili açıklama yapan Tatvan İnsan-Der Başkanı Muzaffer Taşcan, “İsrail’in kara yüzünü gösteren ve Mavi Marmara olayının yaşandığı bu günde Bitlisliler olarak bizler de İstanbul’da düzenlenecek olan “Kudüs ve Mescid-i Aksa” yürüyüşüne tam destek vereceğiz. Mavi Marmara’nın dördüncü yıldönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo’nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan siz Filistin dostları ile yürüyoruz.

İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan insani yardım gönüllülerinin ve Mavi Marmara’nın misyonu, İsrail’in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur.” dedi.

“Amaç Filistin’deki ablukanın kalkmasıdır”
Taşcan, sözlerine şöyle devam etti: “Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır.”şeklinde konuştu

“Herkesi yapılacak yürüyüşe davet ediyoruz”
“Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır.”diyen Taşçan, “Bu bağlamda 31 Mayıs 2014 saat 17.00’da Sultanahmet Meydanı’nda buluşup Sarayburnu’na Mavi Marmara’nın kalktığı limana yürüyoruz. Kalbi Kudüs ve Mescid-i Aksa için atan herkesi de dünyanın dört bir yanından ve Filistin’den gelecek Filistin dostları ile gerçekleşecek bu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.” şeklinde yapılacak yürüyüş için çağrıda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)