DİYARBAKIR  - Diyarbakır`da Lice kırsalına piknik bahanesiyle götürülerek PKK`ye teslim edilen Sinan Böçkün`ün ailesinin başlattığı eylem sonrası gündeme kayıp çocuklar olayında sayı giderek artıyor. Dün iki ailenin de katılımıyla 10`a yükselen sayı, bu gün 21`e yükseldi.

Eyleme katılan ailelerin Diyarbakır`ın yanı sıra, Adana, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van`dan da geldiği belirtilerek, onlarca ailenin de çocuklarını talep etmek için eyleme destek vermek amacıyla Diyarbakır`a gelmeye hazırlandığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere çocukları geçen hafta Salı günü götürülen bir aile yardım talep etmek için BDP Diyarbakır il binasına gitmiş, ve kendisine tepki gösteren BDP`lilerden 20 - 30 kişilik bir grup önce acılı babayı darp etmiş, ardından BDP yaptığı bir basın açıklamasıyla aileyi provokatörlükle suçlamıştı.

Şu ana kadar çocuklarını talep eden ailelerle görüşmeyi hiç bir şekilde kabul etmeyen BDP, bu gün saat 12.00 itibariyle Selahattin Demirtaş`ın da dahil olduğu heyetle aileler ile görüşmeye başladı. Demirtaş basına kapalı olarak önce çocukların anneleri ile görüştü. Şu an itibariyle de Demirtaş`ın babalar ile olan görüşmesi devam ediyor. (İLKHA)