DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler ve Suriye Kürdistan`ındaki gelişmeler hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan HAKPAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin, kendi bölgelerinde sorunlarını diyalog yoluyla çözemeyen Kürdlerin bu tavırlarının kendilerine bir fayda sağlayamayacağını söyleyerek, "Kürtler arasında tartışma ve şiddet yoluyla sorunların çözümü tercih edilmemeli" diyerek üstü kapalı PKK`yi uyardı.

Dağtekin, "Biz Kürdistanlı bazı partiler ve gruplar ve henüz partileşmemiş çevreler olarak yaşanan gelişmelerden dolayı kaygılıyız. Yaşanan gelişmelerden kaygılı olmamızın sebebi ise Kürtlerin kendi içinde var olan sorunlarının diyalog ve görüşme yoluyla çözülmek istenmeyip bazı çevrelerin şiddet yoluna yönelmesidir." dedi.

"Sevinecek güçler Kürtlere düşman olan güçlerdir"
Sorunların karşılıklı olarak diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini dile getiren Dağtekin, "Çünkü Kürtlerin menfaatine olan budur. Kürtler arasında tartışma ve şiddet yoluyla sorunların çözümü tercih edilmemeli. Böylesi bir durum, Kürt halkının çıkarlarına aykırıdır. Sevinecek güçler Kürtlere düşman olan güçlerdir. Kürtlerin sorunlarını çözmek istemeyenlerdir. Kürtlerin halen de esaret altında yaşamasını isteyen güçlerdir." ifadelerine yer verdi.

"PKK bu tavrından vazgeçsin"
Bu süreçte Kürdistani hareketlerin mutlaka şiddete sebep olacak durumlardan uzak durması gerektiğine vurgu yapan Dağtekin, dün PKK ve PYD`yi uyardıkları basın açıklamasını yapmalarındaki asıl hedefinde Kürtlerin arasında diyalogun, görüşmelerin ve bu yolla sorunların çözümünün istenmesi olduğuna dikkat çekti.

Dağtekin, "Son dönemde kuzey Kürdistan’da PKK’nin, çocukları saflarına katmak üzere götürdüğüne yönelik haberler ailelerini olduğu gibi hepimizi tedirgin etmiştir. Aileleri, çocuklarının bırakılması yönünde eylem yapıyor. Biz bunu saygıyla karşılıyoruz. Aynı zamanda kamuoyu bundan dolayı tedirgindir. Çünkü PKK’nin imzaladığı ulusalarası çocuk haklarında buna ilişkin belgelere göre çocukları savaştan koruması ve uzak tutması gerekirdi. Savaştan ve şiddetten uzak tutulması gereken çocukların savaşa ve şiddet ortamlarına çekilmemesi gerekirdi. Bu noktada bizim çağrımız şu: PKK bu tavrından vazgeçsin. Ailelerin bu taleplerini dikkate alsın ve kamuoyunun isteklerine kulak tıkamasın. (Ali Adiyaman  - İLKHA)