GAZİANTEP - Zakat Foundatıon tarafından Gaziantep Şehitkâmil ilçesinde tahsis edilen okulda eğitim gören 600 Suriyeli öğrenci karnelerini almanın sevincini yaşadı. Öğrenciler karnelerini Zakat Foundatıon Türkiye Temsilcisi Mehmet Demir, yardımcısı Hamit Kiraz, Zakat Foundatıon gönüllüsü Ali Ayşe ve öğretmenlerinin elinden aldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının, her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimlerini üstlenen insani yardım kuruluşu Zakat Foundatıon, eğitimini tamamlayan öğrencilerine karnelerini verdi. Suriyeli öğrenciler, bir yandan karne sevinci yaşarken, diğer yandan da ülkelerinde olamadıkları için duydukları buruk sevinci dile getirdi. Ayrıca başarılı olan öğrencilere diplomanın yanı sıra çeşitli hediyeler de takdim edildi.

Zakat Foundatıon yetkilisi Hamit Kiraz yaptığı açıklamada;  “Suriyeli muhacir kardeşlerimizi ağırlamaktan, hayata hazırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade ederken bu diplomalarını, keşke Suriye’de, Şam’da vermiş olsaydık. Bu kardeşlerimiz muhacirdir bizler onlara Ensar olmalıyız. Bizler Ensar olmaya çalışıyoruz. Geleceği kuracak olan çocuklarımız için gayret sarf edeceğiz. Çocuklar, dünyanın en güzel çiçekleridir. Burada aldıkları eğitimi ileriki yıllarda kendi ülkeleri ve insanları için kullanacaklar.” şeklinde konuştu.

Arapça öğretmeni Muhammed Abazoğlu ise, yaklaşık 600 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyledi. Öğrencilerin iyi bir dönem geçirmiş olmalarını umut ettiğini belirten Abazoğlu; “Öğrencilerimizin yüzündeki gülümsemeyi gördünüz. O gülümsemenin devam etmesini ve inşallah bir an önce ülkelerine dönüp orada daha mutlu bir yaşam sürmelerini umuyorum.”dedi.

Abazoğlu; “Zakat Foundatıon, buradaki öğrencilerin servis, kırtasiye, defter, çanta ve giyimlerinin yanı sıra öğrencileri eğiten 25 Suriyeli öğretmenin aylıklarını da karşılıyor. Bundan dolayı onlara da teşekkür ediyoruz.”dedi.

 Öğrencilerinin çok başarılı olduğunu dile getiren Abazoğlu, çocukların psikolojisine de değinerek, "Önceleri çocuklarda büyük bir şoke olmuşluk vardı. Ülkelerinde uzak olmanın burukluğu ve savaşın etkisini bir türlü atamamakla beraber hayatın devam ettiğini belirterek öğrencilerimiz şimdi biraz alıştılar. İnşallah daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

Okul birincisi Ihab Mehmet ise; “Tek isteğim bir an önce ülkeme dönmek hiçbir yerde savaşın olmasını ve çocukların ölmesini istemiyorum. Hem sevinçliyim, hem de üzüntülüyüm. İnşallah biz Suriye`ye dönüp orada yaşayacağız. İnşallah tüm Suriyeli ve savaşın mağdur ettiği tüm çocuklar güleceğiz." ifadelerini kullandı.

Yine dereceye giren Esma Hannan da, “Ülkemin dışında ilk defa karne alıp böyle bir sevinç yaşıyorum. Bizlere bu okulu tesis eden ve birçok ihtiyacımızı karşılayan ağabeylerim ve ablalarıma şükranlarımı sunuyorum. Onlar burada anne ve babası olmayan Suriyeli arkadaşlarıma bir anne ve baba şefkati ile yaklaşıyorlar.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)