AĞRI – Bugün saat 13.30’da Ağrı Cumhuriyet Caddesinde sivil polis ile BDP’li olduğu öğrenilen kişiler arasında meydana gelen kavga hakkında Ağrı Valiliği bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada çarşıda hafta sonu istirahatında bulunan 7 polise yönelik sözlü saldırı, küfür ve hakarette bulunulduğu ve akabinde durumun fiili saldırıya döndüğü ifade edildi.

Açıklamada 7 polise sözlü saldırı, küfür ve hakarette bulunulduğu belirtilerek, “Akabinde durum fiili saldırıya dönüşmüştür. Bu esnada saldırganlardan birisinin polis memurlarından birinin silahını almaya yeltenmesi üzerine diğer polis memuru tarafından birkaç el havaya ateş edilmiştir. Bunun üzerine saldırganlar kaçarak bir siyasi partinin seçim bürosuna girmişlerdir. Olay sonrası saldırganlardan ikisi gözaltına alınmış olup, gözaltına alınan T.S. isimli şahsın 2012 yılında çeşitli örgütsel suçlardan soruşturma kapsamında 6 ay tutuklu kaldığı anlaşılmıştır. “  denildi.

Açıklamanın devamında, “1 Haziran günü Ağrı’da gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçim sürecinde her ne şekilde olursa olsun ve nerden kaynaklanırsa kaynaklansın bu tür provokatif ve saldırgan eylemlere kesinlikle izin verilmeyeceği ve seçimin huzur içinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına devam edileceği” ifade edildi.

Açıklamada, ilgili polisin olayda herhangi bir kusurunun olup olmadığının belirlenmesi için ayrıca idari inceleme başlatıldığı kaydedildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)