BATMAN - İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nin ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eylemi 276’ıncı haftasına girdi. 276’ıncı haftada da kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması gerektiği talebi yinelenirken, son dönemlerde Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine de değinildi.

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nin kayıp yakınlarıyla beraber düzenlediği ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eylemi 276’ıncı haftasına girdi. Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları ve İHD yönetimi, 2 bin 276 haftadır dillendirdikleri taleplerini yineledi.

Kayıp fotoğraflarının taşındığı eylemde İHD ve kayıp yakınları adına basın açıklamasını İHD Batman Şube Başkanı Av. Mehmet Bağatır okudu.

Bağatır, 90’lı yıllarda yaşanan olaylar sonucu faili meçhul olaylara giden kişilere değinerek, “Bu örneklerin hepsi devletin suç işleyenleri koruma içgüdüsüyle hareket ettiğinin göstergesidir. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali suçlular toplum içinde rahatça dolaşırken, kurbanlardan bir mezar taşı esirgenerek yakınları da yıllarca hayatın her alanında mağdur edilmeye devam edilmektedir.” dedi.

Bağatır, daha sonra İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak taleplerini sıraladı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)