MUŞ - Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve 96 Köy Muhtarı katıldı. Vali Yardımcısı Haluk Çakmak başkanlığında gerçekleşen toplantıya muhtarlar yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda,  katılımcılara birliğin amacı ve görevleri hakkında bilgi verildi.  Muhtarlara konuyla ilgili verilen bilgilerin ardından Birlik Encümen Seçimleri yapıldı. Toplantı sonunda Vali Vedat Büyükersoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve 96 Köy Muhtarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Vali Vedat Büyükersoy, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde seçilen muhtarları tebrik etti. Yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükersoy; “Bu sonuç; milletin iradesinin sivil yansımasıyla olmuştur. Bakın dünyadaki konjonktürle olmuş olsaydı, Mısır da darbe oldu, darbe diyemediler. Bin 200 kişinin idamına karar verildi. Amerika’nın, Kanada’nın sesi çıkmadı. Suriye’de 160 bin insan hayatını kaybetti, çağdaş dünyadan vicdanlı bir ses çıktı mı? Şu an dünyanın vicdanı Türkiye’dir. Eğer Suriye’de 160 bin kedi ya da köpek hayatını kaybetseydi dünyanın sesi çok daha gür çıkardı. Onun için ülkemizdeki gelişmeleri dünya konjonktürünün bir sonucu olarak görmeyin. Bu ülkenin kendi konjonktüründe sivil iradenin, milli iradenin tezahürü olarak görelim doğru olanda budur zaten’’ şeklinde konuştu.

Büyükersoy konuşmasının devamında; “Herkesin bireysel tercihi, bizim tercihimizdir. Ne zamana kadar? Şiddet küfür, hakaret içermediği müddetçe, şiddet, küfür ve hakaret şeytanidir;  insani değildir. Şiddet, küfür ve hakareti savunan insani bir tavır sergilememiştir. Bunun için biz değerli muhtarlarımızı, milletimizin sandıktan seçtiği temsilciler olarak görüyoruz. Onları da her zaman şiddetin, nefretin, kinin karşısında duran mümtaz insanlar olarak görüyoruz. Böyle olmaya da devam edelim. Ülkemiz çok güzelleşti daha da güzelleşecek.’’ ifadelerini kullandı.

Vali Büyükersoy’un muhtarlara, Muş genelinde genel anlamda yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerin ardından program sona erdi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)