BİNGÖL - PKK tarafından 24 Mayıs 1993 tarihinde Bingöl-Elazığ Karayolunda katledilen 33 asker için saldırının 21. yıl dönümünde Anıttepe mevkisinde anma töreni düzenlendi. Yağmur altında düzenlenen törene; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, kurum amirleri, askeri erkân, asker aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Yılmaz, “1993 yılında çok elim bir hadise yaşandı, 33 askerimiz burada şehit oldu. Bir daha Allah böyle bir acı yaşatmasın” dedi. İslam inancı gereği yaratılmış en şerefli varlığın insan olduğuna vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Bir tek insanın öldürülmesi, bütün insanlığın öldürülmesi gibidir. Bir tek insanın hayatının kurtarılması da bütün insanlığın hayatının kurtarılması demektir.” şeklinde konuştu.  

Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1993 yılında yaşanan hadisi ile Türkiye’nin önü kesilmeye çalışıldı. Ülkemizde istikrarını bozmaya ve kardeşliği zedelemeye çalışıyorlardı. İnşallah bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Türkiye’de bütün unsurlarıyla, bütün inançlarıyla, bir millet olarak geleceğe doğru yürüyeceğiz. Geçmişte yaşadığımız acıları unutmadan hep birlikte geleceğe yöneleceğiz.” dedi.(Nihat Kanat-İLKHA)