BURSA – Bursa Zabıta ekipleri, at arabalarıyla şehir trafiğini tehlikeye düşürüp, görüntü kirliliğine de yol açan hurdacılar ile çek-çek diye tabir edilen el arabalarıyla kağıt toplayanlara yönelik yaptırımları uygulamaya başladı.

UKOME kararı gereği trafiğe çıkmaları yasak olan 14 at ile cadde ve sokaklarda trafiği tehlikeye düşüren 96 adet ‘çek-çek’ tabir edilen el arabasına el konuldu.

Özellikle ana arterlerde at arabalarıyla trafiği tehlikeye sokan hurdacılar ile, ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabalarıyla, sokak aralarında hem yaya hem araç trafiğini olumsuz etkileyen kağıt toplayıcılarına yönelik yapılan uyarıların ardından, yaptırımlar da uygulanmaya konuldu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından, Yunuseli ve Ulus Mahalleleri ile Yakın Doğu Çevre Yolu etrafında yapılan denetimlerde, 14 adet ata el konuldu. Osmangazi Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığının, Çukurca’daki şantiye alanına getirilen atlar, daha sonra çeşitli işlerde kullanılmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü’ne gönderilecek. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine ‘çek-çek’ diye tabir edilen araçlarla sokak sokak gezip, kağıt toplayanlara da göz açtırmayan zabıta ekipleri, 96 adet ‘çek-çek’ tabir edilen el arabasına da el koydu.  (Zeki Aras-İLKHA)