BİNGÖL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Çalışma Ofisi düzenlenen programla açıldı.

Açılışa, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanma ve Üye Kabul Komisyonu Başkanı Eyüp Uğur, Bingöl Temsilcisi Ali Akbana, MÜSİAD Şube Başkanları ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşmasına Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Yılmaz, Soma’da yaşanan hadiseden kamunun, özel kuruluşların, akademik kuruluşların, ekonomi dünyasının ve herkesin dersler çıkarması gerektiğini söyledi.

10. Kalkınma Planına göre üretime daha fazla yoğunlaşmak gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Türkiye’nin her alanda üretim seviyesini en üst düzeylere çıkarması gerekiyor. Sadece miktar olarak üretimi artırmak yetmez. Katma değeri daha yüksek bir ülke olmamız lazım. Cari açığın da temel çaresi buradadır.” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Bakan Yılmaz, “Bu süreci sabote etmeye kalkışanlar en başta halkımızdan gerekli tepkiyi göreceklerdir. Çünkü halk Türkiye’nin geleceğini inşa ederken huzur ve güven ortamında inşa edilmesi gerektiğini biliyor. İnsanların emin olmadığı bir ortamda özel sektör yatırımlarının gelişmesi ve geliştirilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Programda Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da, birer konuşma yaptı. (Nihat Kanat/Ali Fidancı - İLKHA)