siyonist israil askerleri tarafından 2010 yılında uluslar arası sularda Gazze`ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda yaralanan Süleyman Uğur Söylemez, Ankara`da tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde vefat etti.

Mavi Marmara saldırısında başından aldığı kurşunla ağır yaralanan Söylemez, Türkiye’ye getirildikten sonra diğer iki ağır yaralı ile birlikte Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 8 ay boyunca yoğun bakımda tedavi gören Söylemez, tedavisinde gelişme sağlanamayınca evde bakılmak üzere hastaneden çıkarıldı.

Bir ay önce yeniden Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılan Söylemez, geçirdiği enfeksiyon nedeniyle vefat etti.

Mavi Marmara saldırısının hemen ardından Uğur Süleyman Söylemez’in ismi gemide hayatını kaybedenler arasında geçti ancak daha sonra yaralılar arasında olduğu ve başından aldığı en az bir kurşunla ağır yaralandığı tespit edildi.

Gazze`ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından 2010 yılı Mayıs ayında yapılan baskında 9 kişi katledilmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

(İLKHA)