BATMAN-Batman Emniyet Müdürlüğü son dönemlerden artan dolandırıcılık olayları ile ilgili basın açıklaması yayınlayarak vatandaşların bu tür dolandırıcıların oyununa gelmemeleri için uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara, kendilerini TEDAŞ görevlisi, Diyanet/Müftülük görevlisi, Valilikten/Sosyal yardımlaşma kurumu görevlisi ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi olarak tanıtan görevlilerin mutlaka resmi kurum belgelerini göstermelerini istedi.

Açıklamada şunlara yer verildi: “İlimiz genelinde kendisini Resmi kurum görevlisi olarak tanıtan bazı şahısların, çeşitli vaatlerle vatandaşlarımızdan para talep ettikleri ve mağduriyetlere sebebiyet verdikleri gözlenmektedir. Son dönemde artan benzer dolandırıcılık olaylarının engellenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.”

Vatandaşların sıklıkla karşılaşmış olduğu dolandırıcılık yöntemleri ise şu şekilde sıralandı:

TEDAŞ görevlisi yöntemi
Diyanet/Müftülük görevlisi yöntemi
Valilikten/Sosyal yardımlaşma kurumu görevlisi yöntemi
İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi yöntemi

Açıklamanın sonunda, “Resmi kurum yetkililerinin bu yönde uygulamalarının olmadığı ve bu şekilde gelen şahısların dolandırıcı olduğu ve devletin hiçbir kurumunun vatandaştan para istemeyeceğinin bilinmesi gerekmektedir. Bu durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız gelen şahıslardan mutlaka resmi kurum kimliklerini göstermelerini istesinler." denildi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)