HABER MRK – Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Türk eğitim sisteminin, çocukların yaşamdan tat almalarına katkı sunan, üreten ve yaşama doğrudan katılan bir gençlik yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencileri okul denilen sistem anarşisinin yaşam hapishanesine çevrildiği kafeslere hapis edildiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Çocuklarımız sabahın köründe somurta somurta okullarına gidiyor. Gün boyunca gerçeklerden, yaşam neşesinden ve çevreden izole ederek okullara, sınıflara tıkıyor ve beynine narkozlu bilgileri şırınga ediyoruz. Öğrencileri okul dediğimiz, ama sistem anarşisinin yaşam hapishanesine çevirdiği kafeslere hapsediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitimde büyük devrim ve reformlara imza atması gerektiğini söyleyen Avcı, “Türkiye, eğitim alanındaki başarısızlığı diğer alanlardaki başarılarla telafi etmeye çalışmak gibi büyük bir hataya düşmemelidir. Aksine eğitim alanındaki başarımız, diğer tüm alanlardaki başarısızlığı telafi edecek niteliktedir. Eğitimin niteliğini yükseltmek, fırsat eşitliğini tesis etmek, eğitimde iller, bölgeler ve okullar arası kalite standardı oluşturmak konusunda zayıfız.” ifadelerini kullandı.

Çocukları kendilerini ve dünyayı tanımasını sağlayan bir eğitim sisteminin kurulması gerektiğini açıklayan Avcı, “Çocuklarımızın davranışlarını olumlu yönlendiren, çocuklarımıza değerlerimize uygun kişilik, tarihsel bilinç ve bilgi kazandıran, çocuklarımızın kendisini ve dünyayı tanımasını sağlayan bir eğitim sistemi kurmalıyız. Bizim eğitim sistemimiz bireyi kısıtlayan, dar bir çerçeveye hapseden, bakış açısını küçülten bir çekirdek mantığa sahiptir. Türkiye’de bir beyin yıkama faaliyetidir. Eğer beyin yıkama hakkı tartışılacaksa bu devletin değil öncelikle anne babanın hakkıdır.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)