DİYARBAKIR – PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların aileleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemlerine devam ederken bu ailelere yeni aileler de katılmaya devam ediyor.

Kızının PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten Faik Uçakan, kızı Sultan Uçakan’ın (22) geri getirilmesi için, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde PKK’nin çocuk kaçırma girişimlerini protesto eden ailelere katıldı.

“Bana kızımın zorla kaçırıldığı söylendi”
Sultan Uçakan’ın dağa götürülmesini kınayan Faik Uçakan, PKK’nın kızını tehdit ettiğini savundu.

Uçakan, “Kızım ev işlerinde çalışıyordu. 8 Nisan’da çarşıya çıkınca yakalanıyor. Çocuklar bana kızımın zorla kaçırıldığını söyledi. Kızım o günden bu yana kayıptır” dedi.

“Evinize bomba atarız dediler”
Kızının bulunması için çeşitli yerlere başvuruda bulunduğunu söyleyen acılı baba Uçakan, “Buradan devlete ve Öcalan’a sesleniyorum. Öcalan’a bağlı askerlerin sağ kollarının çoğunu tanıyorum. Onlarla beraber 10 sene cezaevinde kaldım. Bunca sene ezilen bir adamın kızı dağa götürülür mü? Ben sakat bir adamım. Çalışanım olmadığı için bana bakan da yok. Bana, evinize bomba atarız dediler.” İfadelerine yer verdi. (Ali Adiyaman - İLKHA)