ŞIRNAK-Özel bir otelde verilen yemekte Vali Hasan İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Ağır Ceza Reisi Şaban Güven, Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, Vali Yardımcıları, TSO Başkanı Osman Geliş ve kurum müdürleri personelleri katıldı.

Veda yemeğinde konuşma yapan Müftü Kaplan, kendisinin 33 yıldır bu bölgede ve 8 yıldır da Şırnak’ta görev yaptığını bu kutsal görevi yerine getirirken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş felsefesinde de olan her türlü siyasi düşüncenin dışında kalarak hizmet vermeye çalıştığını ifade etti.

Kaplan, ’’Desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta Valimiz sayın Hasan İpek’e şükranlarımı sunuyorum. Bu veda yemeğine gelen Ağrı ceza reisimize, sayın rektörümüze, Başsavcımıza ismini sayamadığım müdürlerimiz ve Şırnak halkına çok teşekkür eder saygılar sunuyorum. Hakkınızı helal edin benden taraf ta helal olsun’’ diye konuştu.

Vali Hasan İpek’te yaptığı konuşmada Kaplan’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nda danışman olarak görev yapacağını belirterek ‘’ Sayın Müftümüze 8 yıldır başarıyla görev yaptığı Şırnak’ta Vali olarak kendisine teşekkür ederim. Gittiği yerde de başarılar dilerim’’dedi.

Vali İpek, yeni müftü olarak atanan Ahmet Özkan’ın da bu yörenin evladı olduğunu dikkat çekerek kendisinin yeni görevinde başarılar diledi.

Veda yemeğinin sonunda Şırnak Rektörü Ali Akmaz, TSO Başkanı Osman Geliş ve yeni Müftü Ahmet Özkan tarafından Abdullah Kaplan’a başarı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdiler.

Daha sonra Vali İpek, Şırnak’a verdiği hizmetlerden ve özverili çalışmalarından dolayı Abdullah Kaplan’a Başarı belgesi ile Hz. Nuh’un gemi maketi verdi. (Ekrem Payan-İLKHA)