DİYABAKIR - Kürt Demokrasi Platformu (KDP)  Genel Başkanı Sertaç Bucak ve Yürütme Kurulu Üyelerinin katıldığı basın toplantısında, platformun hedefleri, çalışmaları ve gündemdeki gelişmeler hakkında bilgiler verildi.

Basın toplantısında konuşan KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak, “Çalışmalarımızın kitle içerisinde etki uyandırdığını düşünüyorum. Bizim milli ve demokrat bir hareket olmamız kitlelerde hoşgörüyle karşılanmaktadır. Halkımızın değer yargıları karşısındaki hassasiyetimiz kitleler tarafından dikkatle izlenmektedir. Katı ideolojik yaklaşımlar yerine demokrat ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir siyasi tavrımız söz konusudur. Kürtler içinde farklı düşünen siyasetlere karşı eleştirel yaklaşımlarda hamasetten uzak siyasi bir dil kullanıyoruz. ‘Bizim için düşman Kürt yoktur’ diye bir sloganımız var. Farklılıklarımız olabilir fakat biz bu farklılıkları barışın diliyle tartışmalıyız. Gerçekçi siyasal taleplerimiz var. Bu coğrafyada yaşayan diğer halklar, hangi hakka sahip ise Kürtlerin de bu haklara sahip olmasını çok açık bir dille savunuyoruz.” dedi.

Suriye’de yaşanan iç çatışmalara da değinen Bucak, Kürtlerin birbirini boğazlamasını ve şiddeti kullanmasını felaket olarak karşıladıklarını vurguladı.

Bucak,  açıklamasını şöyle sürdürdü: “Esed rejimi, halkın üzerine şiddetle yürüdü. Çok sayıda göstericiyi katletti. Suriye Kürdistanı’nda çeşitli siyasi hareketler var. Bu siyasi hareketlerin, Suriye’deki bu gelişme döneminde başarılı olabilmesi için Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 2012 yılında Suriye Kürdistanı’ndaki bütün örgütleri Hevler ’de topladı. Hevler Anlaşması olarak nitelendirdiğimiz 7 maddelik bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmanın içerisinde bütün Kürt siyasi hareketleri yer aldı. Bugün sorunların çözümü için Hevler Anlaşması’na taraf olan siyasi hareketlerin bu anlaşmaya kesinlikle uymalarını istiyoruz.” Hevler Anlaşmasını önemsediklerini ifade etti. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman – İLKHA)