DİYARBAKIR - HÜDA PAR üyelerinin Lice’de PKK saldırısına maruz kalması nedeniyle HÜDA PAR’a destekler devam ediyor. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi Marmara Aktivisti Gülden Sönmez, İHH Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yıldız ve beraberindeki heyet Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HÜDA PAR’ı ziyaret eden İHH heyetini HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Kurucu Üyesi Vedat Turgut ve il yönetimi karşıladı.

Yapılan saldırıyla ilgili İHH yönetimine bilgiler veren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, PKK’nın bölgede bir kaos ortamı oluşturmaya çalıştığını ve bununla birlikte HÜDA PAR’a saldırmasının amacının da geçmişte olduğu gibi İslami kesimlere olan tahammülsüzlük ve sindirme gayreti olduğunu belirtti.

“Bize yapılan saldırıların failleri asla yakalanmamış”

Kendilerine hiçbir saldırının faillerinin yakalanmadığını söyleyen Temel, “2006 yılından beri camiamıza yönelik saldırılar var ve bu saldırılardan birinde Yüksekova’da Mustazaf-Der’in Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna şehid edildi. Bununla birlikte bize karşı onlarca saldırılarda taşlı, bıçaklı ve silahlı yaralanmalar da var” dedi.

“Burada bize saldırıyorlar, Suriye’de de Rojava’lı Kürtlere”

PKK`nin kendisine teslim olan kesimlerin dışında herkesi düşman gördüğünü ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Temel, “Burada bize karşı bir tahammülsüzlük var. Rojava’da da tamamen Kürt olan yaklaşık 18 tane partiye bile tahammül edemiyorlar. Orada 1957’lerde kurulmuş olan partiler var ama kendileri dışında hiç kimseye tahammül edemiyorlar. Bölgenin en eski partisi Barzani’nin partisi olan KDP, yıllardır Suriye Kürdistan`ında faaliyet yürütüyor, ama Barzani’ye bile tahammül edemiyorlar. PKK’de  ‘Birileri ya kendileriyle birlikte çalışacak, ya da düşmandır’ mantığı vardır” şeklinde konuştu.

“Çözüm süreci bitirilmek isteniyor”

Çözüm sürecinin HÜDA PAR üzerinden bitirilmek istendiğini vurgulayan Temel, “Aslında 90’lı yıllarla şimdiki durum arasında pek fark yoktu. Hatta daha kötüydü, çünkü ölümler vardı, öldürmeler vardı. Geçmişte olduğu gibi bugün de PKK, Müslüman Kürt halkını doksanlı yıllara götürmek istiyor. Geçmişte yaptıkları gibi Müslüman camiaları katil göstermek istiyor. Çözüm sürecini sonlandırmak ve yeni bir çatışma ortamına geçmek istiyorlar. Bunun için de HÜDA PAR’ı kurban etmek istiyorlar, yani çözüm sürecini bizim üzerimizden bitirmek istiyorlar. Bize yaptıkları saldırılara karşılık vermemizi ve bölgede yeni bir çatışma dalgasının başlamasını istiyorlar. Halka da ‘Bakın HÜDA PAR bize saldırarak çözüm sürecini sekteye uğratıyorlar’ diyerek halkı bize düşman yapmak istiyorlar diye okuyoruz. Planları aynıdır. Ama Allah’ın izniyle halk artık kanmayacaktır. Daha önce Müslümanlara attıkları iftiralarla toplumun bir kesimini etkileyebiliyorlardı. Ama şimdi hiçbir şey gizli kalmıyor, yalanları ortaya çıkıyor.” cümlelerine yer verdi.

Lice’deki saldırıda ihmalkârlık olduğunu ifade eden Temel, “Lice’deki olayda üç tane yaralı yerde, üçü de kan kaybediyor ambulans aranıyor, ambulans bir buçuk saat sonra olay yerine geliyor. Eğer yara ölümcül bir yara ise ambulans bir buçuk saat sonra gitse neye yarar? Askeriye bile 3 saat sonra olay yerine gidiyor. Ama tüm baskı ve sıkıntılara rağmen partimiz ne pahasına olursa olsun PKK’nın faşist baskılarına boyun eğmeyecek, direnişine devam edecektir. PKK’nın bu baskıcı zihniyet ve zulümlerine ses çıkarmayan veya bigane kalan herkes yarın oluşacak kötü ortamdan sorumlu olacak.” şeklinde konuştu.

İHH adına geçmiş olsun dileklerinde bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, “Sizin sabrınız gerçekten takdire şayandır. Sabrınızı inkâr etmek haksızlık olur. Tekrardan geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı. (İLKHA)