BALIKESİR -Ayvalık ilçe merkezi, köyler ve kapalı cezaevi de dahil olmak üzere 30 ayrı yerde açılan okuma - yazma kursları büyük ilgi görüyor. Kısa zamanda 450 kişinin kayıt olduğu kursların en yaşlı öğrencisi ise asırlık Hanife Nine. İl çe merkezindeki okuma-yazma kursuna devam eden 98 yaşındaki Hanife Anak, öğrenme hevesi ve azmi ile kampanyanın simgesi haline geldi.


Resmi kayıtlara göre 1 Temmuz 1913 doğumlu olan Hanife Nine, 2 çocuk ve 6 torun sahibi. Her akşam saat 18.00`de başlayan kurslara herkesten önce giderek büyük bir heyecanla kursun başlamasını beklen Anak, içinde inanılmaz bir okuma-yazma öğrenme hevesi olduğunu söyledi.


Hanife Ninenin, öğretmenin anlattıklarını çabuk kavradığı belirtildi. Yaşın ı göstermeyen Hanife Nine, "Kaymakam beye çok selamlarımı söyleyin. İyi ki bu kursları açtırdı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bütün insanlığa sesleniyorum. Okuma-yazma bilmeyenler mutlaka okuma-yazma öğrensinler. Ben bunu vasiyet ediyorum" diye konuştu.
Hanife teyzenin öğretmeni ve kursun verildiği İstiklal İlköğretim Okulu`nun Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş, mesai saatlerinin dışında akşam saat 22.00`ye kadar süren kurslara katılan vatandaşlara okuma-yazma öğretebilmek için seve seve ter döktüklerini söyledi.


99 yaşında bir öğrencisi olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyüktaş, "Bu asırlık çınar, öğrenmenin yaşının olmadığına en güzel örnek" dedi.

İHA