BİNGÖL - Sancak beldesinde bulunan ve suyunun nerden geldiği bilinmeyen efsanesi de olan “Balıklı Çeşme”nin sahipsiz bırakıldığını belirten belde sakinleri, gerekli bakımın yapılmasını istedi.

Hikâyesini sorduğumuz Sancak Belde Belediye Başkanı Nusret Koçin “Balıklı Çeşme” ile ilgili bildiklerini anlattı.

Bu suyun kaynağının nereden geldiğini kimsenin bilmediğini belirten Koçin, “Suyun nerden geldiği belli değil. Ben 47 yaşındayım en az 40 yıldır buranın böyle olduğunu biliyorum. Uzun zamandan beridir, böyle “Balıklı Çeşme” olarak anılıyor.” dedi.

“Buranın balıklarına kimse dokunmuyor”
Koçin sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyüklerimizden duyduğumuza göre Buranın balıklarına kimsenin dokunmadığı hatta balıkları alıp yemeye götürenlerin başına bela geleceğinden korkuluyor. Dolayısıyla balıklar sürekli büyüyor. Balıklar kanal vasıtasıyla dereye akıyor. Koruması yetersiz olduğu için Balıklar eskiye nazaran azalmış durumdadır. Bu suyun nereden geldiği konusunda kesin bir bilgi yok. Sancak beldesi kuruldu kurulalı bu su vardır. Suyun nerden geldiği konusunda hiçbir bilgiye sahip değiliz.”

"Buranın güzelleşmesi için gayret edeceğiz”
“Bunun çevresinin güzelleşmesini arzu ediyoruz hem çevresinin düzelmesi hem de balıkların kaçmaması açısından böyle bir düzenlemeye ihtiyaç vardır”  diyen Koçin, “Bölgeye de bir turizm olur. Buranın güzelleşmesini çok arzuluyoruz. Balıkların sağlıklı bir ortamda yaşamaları ve bu güzelliğin kaybolmaması için dikkatleri buraya çekmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

“Balıklı Çeşme”nin hikâyesi”
“Balıklı Çeşme”nin bir hikâyesinin olduğunu söyleyen belde sakinlerinden İsmet Başak (72) ise,  “Efsaneye göre burada yeni evlenecek bir damat balık götürüp kesmiş bu balık ateşin üzerinden geri gelip suya girmiş, Damat, eğer balık ölse ben de öleceğim demiş, Balık ölünce söylenenlere göre damat da ölmüş. Ondan dolayı, kimse bunlara karışmaya cesaret etmiyor. Yıllar yıllı hep böyle söyleniliyor.” şeklinde konuştu.   (Nihat Kanat - İLKHA)