MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bazı öğrencilerin, engellilere bir nebze olsun yardımcı olmak amacıyla, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen’e başvurarak yardım talebinde bulundu.

Emniyet Müdürlüğünün girişimiyle hayırseverlerin yaptığı katkılara,  öğrenciler kendi harçlıklarını katarak  aldıkları iki adet tekerlekli sandalye ile iki adet bastonu,  engellilere teslim edilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, “Öğrencilerin sosyal sorumluluk davranışı gösterip, yanıma gelerek, özürlüler için hem kendi harçlıklarından, hem de dışarıdaki kamu kurumlarından yardım isteyerek, engellilerimiz için baston, tekerlekli sandalye gibi bir şeyler almak istediklerini belirttiler. Süre biraz kısıtlı oldu, daha çok yardımcı olabilirdik belki. Kendilerine, bizim böyle bir ödeneğimizin olmadığını, fakat onların aşk ve şevklerinin daha da artması için, tanıdığımız buradaki hayırsever insanlarla irtibata geçerek, onlara yardımcı olabildiğimiz kadar, kısıtlı süre olduğundan dolayı, en azından birkaç sandalye, birkaç baston aldırabilirsek, aldırabileceğimizi söyledim.” ifadelerini kullandı.

 Ergen açıklamanın devamında, “Bu gün onlara iki tane tekerlekli sandalye ve iki tane baston aldırarak, özürlü vatandaşlarımıza vermeleri için öğrencilere teslim ettik. Böyle sorumlu gençlerimizin, her şeyden önce ülkemizde yaşayan insanların sorunları ile ilgilenen, bilinçli gençliğin yetişmesi, böyle  gençlerin olması, bizi mutlu ediyor. Yani bu yaşta başka işlerle uğraşan insanlar varken, bunların yani özellikle sakat insanlara duyarlı davranmaları ve onlarla ilgili bir şeyler yapmaya çalışmalarını görmek, beni çok mutlu etti. Bundan dolayı ilçenin Emniyet Müdürü olarak, bu davranışlarından dolayı, daha da teşvik edici olması açısından, karınca kararınca hayırsever dostlarımız sayesinde, onlara yardımcı olmaya çalıştık.”dedi.

Öğrencilerden Sara Sertkaya konu hakkında ,Okul içerisinde hazırladığımız sosyal yardım projesini, biz dışarı taşırmaya karar verdik. Gidip Belediyeden, Kaymakamlıktan, Milli Eğitim Müdürlüğünden Ve Emniyet Müdürlüğünden yardım aldık. Her kurum bize yardım etmeyi kabul etti. Emniyet Müdürlüğü de bize desteklerini esirgemedi. Bize iki tekerlikli sandalye ve koltuk değneği verdiler. Biz bu iş için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu işin amacı insanlarda ve aynı şekilde öğrenci arkadaşlarda duyarlılık uyandırmaktı. Bu yardımlarımızı biz Kaymakam Bey’le birlikte düzenlenecek bir programda Engeliler Derneğine bağışlayacağız. Bu işte bize yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz.”  şeklinde konuştu.   (Mehmet Aslan-İLKHA)