BİNGÖL - Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, mahalle muhtarları ile birlikte Bingöl Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Muhtarlar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Yıldırım, Ramazan Berdibek, Nihat Kanat, Murat Çaka ve Edip Kaynar tarafından karşılandı.

“117 muhtarla, Muhtarlar Derneği çatısı altında bir araya geldik”

Samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, gazetecilerle aynı amacı güttüklerini ifade ederek, Bingöl’ün gelişip güzelleşmesi için çabaladıklarını söyledi. Butaku, “117 muhtarla birlikte Muhtarlar Derneği çatısı altında bir araya geldik. Bu seçimde 4 mahalle ve 63 köy muhtarımız değişti. Basın çalışanlarının da dernek çatısı altında birleşmesini önemsiyoruz” dedi.

“Trafik sorunu acil çözülmeli”

Muhtarlar olarak amaçlarının Bingöl’e hizmet etmek olduğunu ifade eden Butaku, bu anlamda Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan ‘Kaldırım İşgaline Son’ kampanyasını Muhtarlar Derneği olarak desteklediklerini söyledi.

Butaku, “Kaldırımlar yayalara aittir, esnafın kaldırımı işgal etme hakkı yoktur. Bingöl Belediyesinden isteğimiz, kimseye ayrımcılık yapmadan yolları araçlara; kaldırımları da yayalara bırakmalarıdır. Biz bunu istiyoruz. Bingöl şehir trafiği de hepimizin dile getirdiği bir husus. Şehir trafiğinin de düzeltilmesi gerekiyor. Bazı cadde ve sokaklarda çift yönlü park yapılıyor. Aynı caddeyi şehir içi hat otobüsleri kullanıyor. Karşıdan gelen araçlar sıkıntı yaşıyor. Ambulans ve itfaiye araçları bazen zorlanıyor. Bundan dolayı cadde ve sokakların tek yönlü parka kapalı olmasını istiyoruz. Çarşıya yakın yerlerde olan vatandaşlarımızın da araçlarını şehir içine getirmemeleri, trafiği biraz da olsa rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.

“Herkes üzerine düşeni yapmalı”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı da, amaçlarının Bingöl’ün gelişmesi için çabalamak olduğunu belirterek, Bingöl için yapılacak her türlü güzel çalışmanın destekçisi olacaklarını söyledi.

Belediye başkanlığı seçimlerinin ardından belediye başkanını ziyaret ettiklerinde kaldırım sorununu gündeme getirdiklerini belirten Şanlı, “Ziyarette, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kaldırım işgallerine son verilmesi için çalışma yürüteceklerini belirtti ve bu konuda bizden de destek istedi. Bizler de Bingöl Gazeteciler Cemiyeti olarak, belediye başkanının artık tüm Bingöl’ün başkanı olduğunu ve ayrımcılık yapılmadan çalışma yürütülmesi durumunda destek olacağımızı belirtmiştik. Kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında bazı kahvehanelerin işyerlerinin ön kısmına camlar takarak alternatif ürettiklerini gördük. Kampanyanın devam etmesini ve esnafların da buna uymasını istiyoruz. Herkes bu konuda üzerine düşeni yapmalı” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)