ŞANLIURFA-Soma’da maden faciasında yaşamlarını yitirenlerin aileleri için  Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Gençlik Merkezi oyuncak toplama kampanyası başlattı.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp “13 Mayıs Salı günü Manisa ilimizin Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması sonucu 301 kardeşimiz şehit oldu ve onlarca kardeşimiz de yaralandı. Aslında 76 milyon yaralının olduğu ve Ülkemizi yasa boğan bu faciada şehit olan ve yaralı olarak kurtulan kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, ölenlere Allah’tan rahmet ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin yetim kalan çocuklarının yüzlerini gülümsetmek, acılarını bir nebze de olsa unutturabilmek ve onların yalnız olmadığını hissettirebilmek amacıyla ‘Oyuncak Toplama Kampanyası’ başlattık. Allah, bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise “Tüm ülkeyi yasa boğan bu faciada şehit olanların acılarını tüm kalbimizle paylaşıyor, ahirete intikal edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtulanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizi derin acılara boğan bu olayda Şehitlerimizin yetim kalan çocuklarının yüzlerini gülümsetmek, acılarını bir nebze de olsa unutturabilmek ve onların yalnız olmadığını hissettirebilmek amacıyla Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezimizin düzenlediği kampanyaya gençlerin nazarında tüm halkımızın desteğini bekliyoruz”  ifadelerini kullandı. (İLKHA)