BATMAN - Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı.

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Belediye İtfaiyesinin ortaklaşa düzenlediği yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Yıldırım’ın alarm vermesiyle başlayan tatbikat, üç şekilde yapıldı. İlk olarak küçük bir yangın üzerinde tatbikat yapan AFAD ekipleri, hastanede çıkan yangına acilen müdahalede bulundu. Yangın söndürme işleminin ardından itfaiye ekipleri, binada mahzur kalanları kurtararak, başarılı bir tatbikata imza attılar.

Yaptıkları tatbikat hakkında bilgi veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastane Yöneticisi Halit Demir, “Hastanemizin yılda bir rutin olarak yaptığı yangın tatbikatı ile ilgili ileride olabilecek yangınlarda ve doğal afetlerde can ve mal kayıplarını önlemek için nasıl bir davranış sergilenmesi konusunda çalışanlarımızı bilgilendirmek amacındayız.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)