MARDİN – Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu’nda turizm sektörü temsilcileri ve paydaşlarının da aralarında bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Vali Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında yapılan “Sürdürülebilir Turizm Projesi Toplantısı’nda sorunlar masaya yatırıldı. 

Saat: 09.30’da başlayan toplantıya ildeki kurum müdürleri, belediye ve turizm sektörü yetkilileri, STK ve oda başkanları ile bazı esnaf katıldı.

Toplantıda konuşan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz,  son günlerde kenti ziyaret eden misafirlerden fiyatlar konusunda bazı şikâyetler aldığını, bu konuda esnafa çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Mardin’e bu yıl gelen turist sayısında ciddi anlamda bir artışın yaşandığına dikkat çeken Cengiz, otellerde doluluk oranının yüzde 100’lere vardığını söyledi.

Vali Cengiz sözlerine şöyle devam etti: “Mardin'e gelen turistler fahiş fiyatlardan şikâyet ediyor. Esnafın hijyen konusunda da yeterince duyarlı olmadığını görüyoruz. Yine Tarihi Dönüşüm Projesi ödenek geldiği müddetçe yerine getirmeye çalışıyoruz. Tespit edilen 650 beton bina var. Bunlardan 150’i yıkıldı. Yıkılan beton binalarda yaşayan vatandaşlarımız için TOKİ 1454 konut yapıyor. Mardin Kalesi restorasyonu için ihale yapılarak çalışmalar başlatıldı. Sokak cephe iyileştirilmesi için Avrupa Birliği'nden 6 milyon hibe alındı. Yaklaşık 650 dükkânın dış cephesi yenilendi. Yine işyerlerinde sigara içildiğini görüyoruz. Bu konuda denetimler artırılsın. Önümüzdeki günlerde esnafa yönelik denetimler artırılacak.” (M. Salih Keskin – İLKHA)