BATMAN - Her yıl Türkiye genelinin birçok merkezinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yapılan ve on binlerce Peygamber aşığının katıldığı umre ödüllü siyer sınavının son hazırlıkları tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak Platformun sınav merkezinden yapılan açıklamada, “25 Mayıs Pazar günü 10.00 -12.00 saatleri arasında yapılacak 50 kişinin umre ile ödüllendirileceği sınavla alakalı olarak bugün itibariyle tüm hazırlıklarımız tamamlandı.” denildi.

Soru kitapçıklarının, birinci ve ikinci kategori olmak üzere ayrı ayrı kitapçıklar halinde bastırılarak tüm merkezlere yollandığı belirtilen açıklamada, “Kitapçıklarımız İstanbul Peygamber Sevdalıları Bölge Koordinatörlüğü tarafından bastırılarak büyük bir özen ve titizlik içerisinde, sınavın ruhaniyetine uygun bir tarzda tüm merkezlere yollandı. Optik okuyucu formlar da sınav merkezi tarafından bastırılarak ayrıca gönderilmiştir. 32 il, 58 ilçede yapılacak sınav için tüm merkezlerde ibadet aşkı ve heyecanıyla binlerce gönüllü görevli kardeşimizin katkılarıyla hazırlıklar devam etmektedir. Sınava girecek bayan katılımcılar için ayrı, erkek katılımcılar içinde ayrı mekân tahsisi yapılmıştır. Sınavda büyükler kategorisi için 100 adet küçükler kategorisi içinde toplam 80 adet soru sorulacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Sınav sorularının platform yetkilileri tarafından sınav günü saat 20.30’da Rehber TV’de canlı olarak cevaplandırılacağı belirtilen açıklamada, “Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde aziz Peygamberimizin ahlakını ve misyonunu tanımak, onu (sav) sahabe gibi sevebilmenin ne anlama geldiğini öğrenmek için on binlerce peygamber aşığı kardeşimiz ter dökecektir. Bu sınavın en büyük kazancı Peygamberimizi biraz daha tanımak ve ona benzemeye çalışmak olduğuna inanıyoruz. İnsanlığın bugün her zamankinden daha çok peygamberimizin ahlakına, merhametine ve adaletine muhtaç olduğunu, yaşanan manevi buhranların, yıkımların ve düşmanlıkların ancak yüce Rabbimizin aziz Peygamberi Hz. Muhammed`in (sav) getirdiği düzen ve ilkelerle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu bağlamda yapılan siyer sınavlarının ne kadar önemli olduğu apaçık ortadadır. Peygamberimizin mesajını yazan, okuyan ve anlatan herkese teşekkür ediyoruz. Bu hayırlı ve kutsal hizmette emeği geçen tüm kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Sınavın hayırlı ve bereketli geçmesini yüce rabbimizden dua ediyoruz.” denildi.

Açıklamada sınava girecek ve sınavda görev alacak görevlilerin sınav yönergesini titizlikle okunması istendi. Sınava girecek görevliler http://www.peygambersevdalilari.com/ linkinden detaylı bilgi alabilecek.

İşte, Peygamber Sevdalıları Platformu 2014 Kutlu Doğum Siyer Sınavı hakkında genel bilgiler ve şartlar:


- Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı15 yaş ve üstü (1. Kategori) ile  14 yaş ve altı (2. Kategori) olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

- 1. kategori sınav soruları, İdris Şimşek’in “İki Çarpı İki=Dört Peygamber Efendimizin (sav)  Örnek Hayatı” kitabı (Dua Yayıncılık); 2. kategori sınav soruları Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın “Peygamberimiz(sav)’i Sahabe Gibi Sevmek” kitabı(Siyer Yayınları) esas alınarak hazırlanacak.

- 1. kategoride yer alan sorular, beş şıklı çoktan seçmeli test olup dört yanlış bir doğruyu götürecek. 2. kategoride yer alan sorular ise dört şıklı çoktan seçmeli test olup üç yanlış bir doğruyu götürecek. Her kategori için 100’er soru sorulacak.

Başvuru koşulları:
- Sınav için başvuru ücreti 1. kategori için 7,5 TL; 2. Kategori için 5 TL olacak.

- Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilecek.

Sınavın ödülleri:
- 15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 1. kategoride Türkiye geneli ilk 44’te giren katılımcılar  “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.

- 14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise ödül, Türkiye geneli ilk 3’e giren katılımcılar bir velisiyle beraber “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.

- Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ayrıca ödüllendirecek. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecek.

- Sınav sonucunda 1.  kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecek.

- 2. kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde birinci derece yakınlarından sadece anne, baba ve kardeşlerinden birini yerine gönderebilecekler. (Yani ödül 15 yaş altı katılımcı ve velisi iken bu durumda ödül sadece onun yerine giden tek kişi olacaktır.)

Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da, 2013`te düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamayacak. Ayrıca, hak edilen ödüller belirtilen dönem için geçerlidir. Sonraki seneye kesinlikle devredilemez. (M. Fatih Akgül - İLKHA)