Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü balık ölümlerinin nedenini tespit edilmesi için çalışma başlattı.

Obruk Barajı gölü yanında bulunan bahçesinin etrafında bulunan ölü balıkları toplayarak toprağa gömen Ömer Gödek adlı vatandaş, 3 yıl öncede buna benzer bir olayın meydana geldiğini söyledi.

Obruk barajında yaklaşık 20 ton balık telef olduğunu öne süren Gödek, "Çevreye kötü koku yayılmaması ve olabilecek bir hastalığın önüne geçebilmek için dün çevrede ölü balıkların çoğunu gömdük.

Bu balıklar yaklaşık bir aydan beri ölüyor. Ne bakan var ne durumla ilgilenenler var. Vatandaşlar ise balıkların öldüğünü göre göre bir yandan da av yapıyor.

Balık tutmak yasak olmasına rağmen vatandaşlarda durmadan avlanıyorlar. Bununla da hiç bir yetkili kurum ilgilenmedi. Tahminimce bu aylarda çeltik tarlalarına atılan ilaçların etkisi oluyor.

Çünki uzun zamandır barajı doldurabilmek için su tutuldu ve barajda su hareketi olmadı. bundan dolayı üst taraftaki çeltik tarlalarından gelen gelen ilaçlı sular baraj dibine çöktü, bu balıkların ölümlerini ben buna bağlıyorum" dedi.
Kaynak: İHA