ŞANLIURFA- Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili Necmeddin Sağlam, Şanlıurfa’da görev yapan çok sayıda gazeteci ve muhabirle birlikte, Belediye sınırları içinde yer alan kırsal bölgeler ve bazı mahallelerde, hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları gezerek, yerinde incelemelerde bulundu.

Başkan Vekili Sağlam, “Biz kimsenin evini yıkmayız, fakat hazine arazilerinin üzerine yapılan kaçak yapılara da karşı duruyoruz.” dedi.

Başkan Vekili Sağlam, Küçükhan Köyü’nde bin 500 metrekarelik, etrafı çevrili hazine arazisinin, kimler tarafından işgal edildiğini öğrenmek için, duvarda yazılan telefon numarasına, kendi telefonundan ulaşarak bir görüşme gerçekleştirdi.

İsmi belirlemeyen şahsı arayan Başkan Vekili Sağlam, kendisini normal bir vatandaş olarak tanıtıp, araziye alıcı olduğunu ifade etti. Sağlam, telefonla görüştüğü kişi ile pazarlık yaparak 100 bin TL değer biçilen hazine arazisine indirim yapılmasını istedi. Telefondaki şahıs ise sadece 5 bin Lira indirim yaparak, tapusu olmadığını ve hazine arazisi olduğunu belirterek, en son 95 bin TL’ye kendisine satabileceğini söyleyerek,  belediyenin çıkaracağı soruna da  karışmayacağını ifade etti.

Küçükhan Köyü’nde 147, Yenice, Yayla ve Selçuklu Mahallelerinde ise tespit edilen 120 kaçak yapıyla ilgili cezai işlemlerin başlatıldığını ve hukuk bürosu tarafından savcılığa verildiğini söyleyen Sağlam, “Şu ana kadar kaçak yapıyla mücadelede, toplam 15 temel ve kaçak yapının, Eyyübiye Belediye tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Bu konuda gerekenler yapılacaktır.” dedi.

Sağlam  açıklamasında, “Buralarda, arkadaşlarımız zor şartlar altında mücadele ederek buraları yıktılar. Burayı sizlere göstermemdeki amaç, fakır fukaranın on yıl, yirmi yıl, daha öncesinden yapılmış evlerinin yıkımını yapmadığımızı, bu son birkaç gün içerisinde, gerek hazine arazisi işgal edilerek yapılmış olan yapılar ve gerekse gördüğünüz gibi, bu bölgenin tek piknik alanı olan ormanlık yerler, burada yapılmış olan inşaatlarla ilgili ortaya koyduğumuz kararlılığı göstermek amacıyla sizleri buraya getirdik.” şeklinde konuştu.

Küçükhan Köyü’ndeki hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapıların tümünün, yapsat işiyle uğraşan kişilere ait olduğunu belirten Sağlam, “Buraların tamamı yapsatçılar tarafından işgal edilmiş ve onlar tarafından derme çatma binalar inşa edilerek, bir an önce de elinden çıkarmak için yapılan yapılar. ‘Bir an önce bir fakir bulalım bunu hemen satalım ki biz aradan çıkalım’ düşüncesiyle yapılmış olan yapılardır. Eğer ki hazine arazisi üzerine yapılmış bir kaçak yapı varsa, bu yapı ile ilgili bir tutanak tutmuşsak, tutanakların tamamını hukuk büromuza gönderiyoruz. Hukuk büromuz da bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyor.”ifadelerini kullandı.  (Osman Gülebak-İLKHA)