ELAZIĞ – Yoğun bir katılımın olduğu muhtarlar koordinasyon toplantısında muhtarlar, sıkıntı öneri ve taleplerini Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a bizzat iletme fırsat buldu.


 

2.Muhtarlar Koordinasyon toplantısına Elazığ şehir merkezinde bulunan 38 mahallenin muhtarı, belediye meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri katıldı. Toplantıda mahalle muhtarları söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını birinci ağızdan belediye heyeti ve belediye meclis üyelerine sundu.
 

Toplantıda bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, yakın zamanda hayata geçirecekleri bir kampanya hakkında da bilgeler verdi. Muhtarlardan özellikle kendi mahallelerinde bulunan ve ikametleri il dışında olan bazı vatandaşların ikametlerini Elazığ’a almaları konusunda bir çalışma yapmalarını istedi. Özellikle Fırat Üniversitesinde eğitim ve öğretimlerine devam eden binlerce gencin ikametgâhının il dışında olmasının Elazığ’a ciddi anlamda zarar gördüğünü vurgulayan Başkan Yanılmaz bu konuda Elazığ Belediyesi olarak yakın zaman içerisinde bir kampanya başlatacaklarını söyledi. 


 

Yanılmaz, bu toplantıları asgari ayda bir kez düzenlemek istediklerini ve bugün ikincisini gerçekleştirdikleri koordinasyon toplantılarını 5 yıl süresince daha çok yapacaklarını ifade ederek, “Burada muhtarları dinleyip eksikleri görmek, eksikleri gidermek ve yapacağımız çalışmaları da yine birlikte değerlendirmek adına bir araya geleceğiz.” dedi. (Salih Avcı-İLKHA)