DİYARBAKIR – Diyarbakır`ın Lice ilçesinde, 23 Nisan 2014`te düzenlenen piknik gezisi sonrası PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların ailelerini ziyaret eden, AK Parti Diyarbakır il Başkanı Aydın Altaç, çocukların dağa gönderilmesinin hiçbir şekilde çözüm süreci ile bağdaşmadığını söyledi.

“Çocukları kandırıp dağa götürülmesi kabul edilecek bir şey değil”

Çocukların dağa gönderilmesinin hiçbir ahlaki yanının olmadığını vurgulayan Altaç, “Bu gün kardeşkanının akmadı bir yerde hepimizin mutlu, sevinçli olması gerekirken birileri çocukları kandırıp dağa götürmesi kabul edilecek bir şey değil. Biz dağdakilerin inmelerini beklerken, çocukların dağa gönderilmesinin hiçbir ahlaki yanı yoktur ve hiçbir şekilde çözüm süreci ile bağdaşmaz ve çözüm sürecine katkı sunmaz.” dedi.

“Dağa gidişlerin önünün tamamen kesilmesi gerekir”

Dağa gidişlerin önünün tamamen kesilmesi ve çocukların ailelerine kavuşmaları gerektiğini söyleyen Altaç, “Bu çocukların bir an önce ailelerine kavuşması, eğitimlerini öğretimlerini tamamlamaları, toplumlarına, ailelerine hayırlı birer evlat olmalarının önü açılmalıdır. Bu anlamda, belediyenin önündeki oturma eylemini çok anlamlı buluyoruz. Bu oturma eylemi bize şunu gösteriyor; bölge halkı, Türkiye`deki bütün insanlar bu süreci kucaklayıp desteklemiş. Dileğimiz bundan sonra dağa gidişlerin önünün tamamen kesilmesi ve bu çocukların da bir an önce ailelerine kavuşmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Altaç`ın konuşması sırasında, dağa kaçırılan 15 yaşındaki Halime Gündüz`ün teyzesi baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren yaşlı kadın, olay yerine çağrılan ambulansla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

(Ali Adiyaman - İLKHA)