ŞANLIURFA - Kan vermenin hayat kurtardığını ayrıca bir sosyal sorumluluk olduğunu belirten ilçe Belediye Başkanları kan vererek örnek bir davranışta bulundular.

Şanlıurfa Sivil Toplum Platformu adına düzenlenen kan bağışı programında bir araya gelen Karaköprü ilçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye ilçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, “Kan Davalarına Son Kan Bağışına Evet Kampanyası” ile kan bağışının önemli olduğunu vurgulayarak kan verdiler.

Kan vermenin hayat kurtardığını ayrıca bir sosyal sorumluluk olduğunu belirten İlçe Belediye Başkanları, kan vererek örnek bir davranışta bulundular.

Kan bağışında bulunmanın her vatandaşın yapması gereken bir görev olduğunu belirten Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi,  “Acil durumlarda, kazalarda hayat kurtarıldığını özellikle kana ihtiyaç duyulduğu zaman bunun ne kadar önemli bir bağış olduğunu anlıyoruz." dedi.

Kan bağışının önemine değinen Eyyübiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Bizler de kan bağışı için elimizden geleni yapacağız. Geçtiğimiz günlerde Soma’da yaşanan üzücü olaydan ötürü bu kanları oraya bağışlıyoruz böylelikle kan kardeşi oluyoruz.”  ifadelerinde bulundu.

Haliliye ilçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Sağlıklı bir insanın yılda en az iki defa kan vermesi gerekiyor. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde sıkıntıya düşen her insana her ülkeye koşan Kızılay gibi köklü bir kuruluşumuza da teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)