VAN - Vali Mithat Bey Mahallesi’nde ikamet eden 3 aileden oluşan 9 kişilik Afgan aileye ve Bahçıvan Mahallesi’nde ikamet eden 2 aileden oluşan 8 kişilik Afgan aileye Rahmet Eli Gıda Bankası tarafından yardım eli uzatıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Van’da kendi imkânlarıyla bir ev tutup yerleşen Afgan ailelere çeşitli yardımlar yapılıyor.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, Afgan ailelerin ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Van’a geldiklerini söyledi.

“Afgan ailelerine rahmet elini uzattık”
Özhan, “Malumunuz Afgan ailelerimiz ülkelerindeki iç savaştan dolayı gün geçtikçe Van’a geliyorlar. Bu ailelerimiz ise savaştan dolayı gelmişler. Birçoğunun kocası savaştan dolayı hayatını kaybetmiş. Diğer ailemizin kocası da, sakat olduğundan dolayı çalışamıyor. Evlerinde sergi, halı, elbise ve yiyecek yoktu. Rahmet Eli Gıda Bankası olarak sergi, battaniye ve aylık gıda yardımında bulunduk. Her aileye 2 battaniye, halı ve bir aylık gıda yardımında bulunduk.”  dedi.

"Yapılan yardımlar yetersiz”
Yapılan yardımların yetersiz olduğunu belirten Özhan, “Bunlar hala yetersizdir. İstiyoruz ki, yardımda bulunabilecek kardeşlerimizde yardımda bulunsunlar. Tamamen mağdur durumdadırlar. Sergi, halı, çamaşır makinesi, buzdolabı, tüp hiç bir şey yok. Buradan yardımsever kardeşlerimize sesleniyoruz. En yakın zamanda bize ulaşsınlar, bu ailelerimize yardımda bulunsunlar.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Afgan Aileler, eşlerinin kendilerini buraya gönderdiklerini ve kendilerinin ülke dışına çıkamadıklarını söyledi. Ayrıca Farsçanın dışında başka bir dil bilmediklerinden dolayı çalışamadıklarını da ifade ettiler. (Hacı Yılmaz - İLKHA)