MERSİN - Anadolu Gençlik Derneği Tarsus Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kur’an Ziyafeti’ne kadın-erkek, genç-yaşlı 7’den 70’e Tarsuslular yoğun ilgi gösterdi.

Tarsus 75’nci Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi’nde saat 20.30’da başlayan programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Tarsus Şube Başkanı Hilmi Tuzcu, insanların tek yaratılış gayesinin Allah’a kulluk etmek olduğunu söyledi.T

uzcu konuşmasının devamında, “Cenabı-ı hak bizi niçin yarattı, ayette, ‘İnsanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım’ diye buyuruyor. Hangimizin daha güzel davranışta bulunacağı tespiti için ölümü de yarattı. İşte bu program hangimizin daha güzel davranışta olduğunun tespitidir, şahididir. Şu an hangi tarafta olduğunuzu kaydediyorlar. Melekler, Kur’an taraftarı olduğunuzu, Kur’anın hizmetkarı olduğunuzu, Kur’an yolunda yürüdüğünüzü kaydediyorlar.” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından, Kur`an ziyafetine katılan dünya Kur’an okuma birincilerinden Mısırlı Hafız Memduh Cude Saad, İranlı hafız Ahmet Ebul Kasımi, okudukları Kur’an-ı Kerim ile katılımcıları mest ettiler.

Soma`da maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için bir de mevlit okutulan programda, Tarsus Müftü Vekili Mikail Tayşan’ın yaptığı duanın ardından sona erdi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)