MARDİN - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ) Mardin İl Müdürü Tekin Türk,  yaz aylarında vatandaşların sağlıklı enerji alabilmesi için Mardin merkez ve Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerindeki trafo merkezlerini inceledi. 

TEİAŞ Mardin İl Müdürü Hakan Altınsu ile birlikte trafo merkezlerini gezen Müdür Türk, “Yenileme ve bakım onarım gerektiren trafoları tespit edip sorunları gidermek istiyoruz. ” dedi.

Mardin’de kaçak elektrik kullanımının yüksek olduğunu belirten il Müdürü Türk, bu nedenle arızaların sıkça yaşandığına vurgu yaptı.

Hedeflerinin kesintisiz enerji olduğunu aktaran DEDAŞ İl Müdürü Türk, “Biz gerekli çalışmaları yapıyoruz ancak çalışmalarımızla kesintilerin tamamen giderilmesi mümkün değildir.  Aşırı yüklenme, israf ve usulsüz kullanım kesinti ve arızaların temel kaynağını oluşturuyor. Mardin’de kaçak kullanım oranı yüzde 90 seviyesindedir.  Böyle bir durumda sağlıklı enerji sunmak mümkün mü?” diye konuştu.

Mardin merkez, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerindeki trafo merkezlerini gezen ve durumlarını yerinde gören müdür Türk, yaz aylarına hazırlık çalışmalarının başladığını sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)