ŞIRNAK- Diyanet İşleri Başkanlığının İl Müftülüğü kararnamesi ile  Konya’nın Meram ilçe Müftüsü iken, Şırnak İl Müftülüğüne  atanan Ahmet Özkan, igörevine başladı.

Özkan, yeni görevine  başlaması  nedeniyle yaptığı konuşmada,  “malumunuz üzere Meram’daki görevimiz resmi olarak 20.05.2014’te  sona ermiş olup, atamamız  Şırnak’a çıkmıştı. Biz de bugün itibari ile yeni görevimize gelmiş bulunuyoruz.  Bundan sonra Şırnak iline layık olmaya çalıcağız. Bu bir bayrak devridir. Bu vesileyle ben Abdullah Hocam’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı Olsun.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 20.05.2014 tarih itibarıyla Resmi gazete yayımlanan İl Müftüleri kararnamesi ile, Konya Meram’da görev yapan Ahmet Özkan Şırnak İl Müftülüğüne, Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan ise Tokat İl Müftülüğüne atanmıştı.

Ahmet Özkan Kimdir?

Ahmet ÖZKAN, 1956 yılında Mardin İli Midyat İlçesi Gelinkaya Köyünde doğdu. İlkokulu burada, İmam-Hatip Lisesini Adana’da  bitirdi. Ara vermeden başladığı Konya Yüksek İslam Enstitüsünden, 1979’da  mezun oldu. Aynı yıl  Mardin’in  Ömerli İlçe Müftüsü olarak memuriyet hayatına başladı. 1982 yılında vatani görevini tamamladıktan sonra , 1985 yılında Yozgat’ın Şefaatli İlçe Müftülüğüne atandı. 1999 – 2008 yılları arasında, Konya Seydişehir İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.  2008 yılında Konya’nın  Meram İlçe Müftülüğüne atandı.  5 Mart 2014 tarihinde terfi eden Ahmet Özkan, Şırnak İl Müftülüğüne atandı. Evli ve 9 çocuk babası olan  Özkan, pekiyi derecede Arapça, Orta derecede Farsça ve İngilizce biliyor.  (Ekrem Payan-İLKHA)