SİİRT - Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi yaptığı basın açıklamasıyla, 16 Mayıs Cuma günü Siirt Üniversitesi Merkez kampüsü önünde Mısır ve Soma için gerçekleştirilen basın açıklamasına yapılan saldırıları ve aynı günün akşamı PKK`liler tarafından Lice`nin Darakol köyünde gerçekleştirilmek istenen katliamı lanetlendi.


Siirt Hür Dava Parti binası önünde saat 17.30`da yapılan basın açıklamasını Siirt Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Emin Tetik okudu.

Açıklama boyunca sık sık tekbir getiren katılımcılar, "Zalimler için yaşasın cehennem", "Bizleri asla yıldıramazsın", "kahrolsun yerli işbirlikçi zalimler", "Müslüman Kürtler barış sürecine kurban(mı) edilecekler", "dün JİTEM adam kaçırıyordu bugün PKK", "aklınızı başınıza alın", "PKK nerede kargaşa orada", "yaşlılara kadınlara kurşun sıkmanın adresi PKK", "katil PKK Kürdistan`dan defol", "dozame İslame", "ji boy zalima biji cehennem", "lanetullahi alel PKK", "suçumuz Müslüman olmak mı", "Kürdistan TC faşizmine mezar olduğu gibi PKK faşizmine de mezar olacak" yazılı dövizler taşıdı.

“Allah`ı sakın zulmedenlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma, onların hesabını yalnızca gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir.” (İbrahim Süresi: 42) ayetiyle açıklamayı okumaya başlayan Tetik, son zamanlarda bölgede yaşanan bazı olaylar ile ilgili açıklamada bulunmak için toplandıklarını söyledi.

Özgürlük vaad edenlere halka acı ve gözyaşından başka bir şey yaşatmadı
Bu coğrafyada geçmişte sistemin eliyle çok zulümler gerçekleştiğini belirten Tetik, “Bu halkın, dini, dili ve kültürü yasaklandı. Nice din alimi idam sehpalarında haksız yere can verdi. Köyler yakıldı, ırza namusa el atıldı. Yüz binlerce insan işkencelerden geçirildi ve binlercesi öldürüldü.

Bu zulümleri gören halkımız denize düşen yılana sarılır misali onlara özgürlük vaad ettiğini söyleyen yapıların peşine takıldı. Ama zaman gösterdi ki özgürlük vaad eden bu yapılar halkımıza acı ve gözyaşından başka bir şey yaşatmadı. Yine dindar insanlar tehdit edildi, evler tarandı, hamile bayanlar, beşikteki bebeler ve aksakallı ihtiyarlar bu sözde kurtarıcılar tarafından zalimce katledildi. Sözde özgürlük vaad edenler kendileri dışındakilere yaşam hakkı tanımadılar. Bu zülüm şebekeleri aklı, nesli ve ekini talan ettiler.” dedi.

“Halkın selametinin barışta olduğuna inandığımız sürecin arkasında durduk”
Yıllarca akan kan sonucunda çözüm süreci adı altında bir barış süreci yaşandığını ifade eden Tetik, sözlerini şöyle sürdürdü: Halkımızın selametinin barışta olduğuna inandığımız için camia olarak çözüm sürecinin arkasında durduk ve elimizden geldiğince bu süreci destekledik. Fakat maalesef son günlerde yeniden bizlere karşı bir saldırı sürecinin başlatıldığına şahit olduk.

16 Mayıs günü Siirt Üniversitesinde Siirt’teki birçok STK’nın da desteklediği Soma ve Mısır ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen kardeşlerimize saldırıldı. Yeri ve saati bir hafta öncesinden belli olan basın açıklamasını arkadan saldırarak engellediler. ‘Bizden izin alınmadan üniversitede bir faaliyet yürütemezsiniz’ diyen bu azgınlar topluluğu bu söylemlerini sosyal medyaya da taşıyarak sürekli bir provakasyon peşinde olduklarını açıkça gösterdiler.

Yine 16 Mayıs akşamı PKK’lı çeteler, Lice’ye bağlı Darakol köyünde katliam yapmak istediler. Gece yarısı iki araç ile köye gelen eşkıyalar, JİTEM’vari bir şekilde dindar bir kardeşimizi evinden alıp, kaçırmaya çalıştılar. Bu kardeşimizin karşı koyması ve ailesinden bazı insanların müdahale etmesi üzerine uzun namlulu silahlarla aralarında kadınların da olduğu kardeşlerimizin üzerine rastgele ateş açarak 3 kardeşimizi yaraladılar.”

“Dindar insanları baskı altına alarak sabırlarını zorluyorlar”
“Bu olaylardan açıkça anlıyoruz ki, birileri çözüm sürecini bitirmek istiyor.” diyen Tetik, dindar insanları baskı altına alarak sabırlarını zorlamak, böylece onları baskı altında tutarak kendi dışındaki yapılara yaşam hakkı tanımamayı hedeflediklerini söyledi.

“Baskılara boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz”
Tahammülsüzlüğün ve zorbalığın açık hali olan bu saldırıların, faillerini yakacağını vurgulayan Tetik, “Adım adım oluşturulmak istenen bu baskı ortamında bugün bizim camiamıza yapılanların yarın onlara biat etmeyen her yapıya karşı sergileneceği muhakkaktır.

Her zaman dediğimiz gibi biz kargaşadan yana değiliz. Halkımızın selameti için çözüm sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Ama zor ve baskılara boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz.” dedi. (İLKHA)