DİYARBAKIR - Gaziantep’te ikamet eden Suriyeli Âlimlerden Ebunnasır Attar, Cemil Attar ve Mahmud Teyyar, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

Suriyeli Âlimleri HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kurucu Üye Vedat Turgut ve parti heyeti karşıladı.

Suriye’nin son durumunun görüşüldüğü ziyarette konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Suriye probleminin bir fitne ateşi olduğunu, kendilerini derinden üzdüğünü ve Suriye’de ölen çocukların kendi çocuklarından farklı olmadığını belirtti.

Suriye’de ölen insanların kendi insanları olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Temel, “Allah’u Teâla Suriye’deki fitne ateşini bir an önce söndürsün. Suriye meselesi haddinden fazla büyüdü. Suriye’de yıkılan evler bizim evlerimizdir, orada ölen çocuklar bizim çocuklarımızdır ve orada ölen insanlar bizim insanımız bizim kardeşlerimizdir.” dedi.

“Suriye’deki savaş İslam düşmanlarının hoşuna gidiyor”
Suriye’de sürmekte olan savaşın İslam düşmanlarına fayda vereceğini belirten Başkan Yardımcısı Temel, “Suriye’deki savaşın sürmesi ve insanların ölmesi, Müslümanların birbirlerinin kanını dökmesi zalimlerin hoşuna gidiyor. Çünkü Müslüman kanının akması ve İslam coğrafyasındaki savaşlar ABD ve İsrail’in yararınadır. Bu savaşın bir an önce bitirilmesi lazım ve bu savaşın bitirilmesi noktasında herkesin elinden geleni yapması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“İlk olarak ateşkes sağlanmalıdır”
Suriye Meselesi hakkındaki başından beri aynı şeyleri önerdiklerini söyleyen Temel, “Parti olarak Suriye meselesi hakkındaki görüşümüz, ‘İlk olarak karşılıklı ateşkesin sağlanmasıdır. İkincisi bir birlik hükümetinin kurulmasıdır ve üçüncü olarak da bu birlik hükümetinin en kısa sürede Suriye halkını seçime götürmesidir. Biz başından beri bu üç öneriyi sunduk ve bunu basınla da paylaştık. Şu anda Cenevre Görüşmeleri`nde bu çerçevenin altında müzakereler yapılıyor. Biz baştan beri bu üç öneriyi öne sürdük. Bizim dileğimiz de Suriye’de Müslümanların hâkimiyetidir. Allah’tan dileğimiz, tüm dünya mazlumlarının zulüm altından kurtulması ve muzaffer olmalarıdır” cümlelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin Şam’la ilgili söylediği hadislerden yola çıkarak ümitli olduklarını belirten Suriyeli Âlim Ebunnasır Attar, “Vakaya baktığımız zaman Suriye’nin şu anki durumunu gördüğümüzde gerçekten ümitsizliğe kapılıyorsun, ama Peygamber’in Şam’la ilgili verdiği müjdeleri görünce de biz de bir ümit doğuyor” şeklinde konuştu.


“Partinizin duruşunu takdir diyoruz”
HÜDA PAR’ın Suriye meselesindeki duruşunu takdir ettiklerini belirten Cemil Attar, “Doğrusu partinizin Suriye meselesi hakkındaki duruşu takdire şayandır. İnşallah Suriye’de Müslümanlar hükümetin başına geçer ve şu anda Suriye’de sürmekte olan fitne ateşi de söner. Böyle bir durumda da dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)